[Video] Od nogometa se oprašta legendarni brazilski vratar!

[Video] Od nogometa se oprašta legendarni brazilski vratar!

Trenutno je član portugalske Benfice, a u bogatoj 20-godišnjoj karijeri osvojio je više od 30 trofeja.

foto: https://www.youtube.com/

Julio Cesar, bivši brazilski reprezentativac i svojevremeno jedan od boljih vratara svijeta, na kraju tekuće sezone završit će bogatu nogometnu i vratarsku karijeru.

Trenutno je član portugalske Benfice, a u bogatoj 20-godišnjoj karijeri osvojio je više od 30 trofeja. Najbolje nogometne godine proveo je u milanskom Interu gdje je osvojio čak 12 titula, među kojima naslov Lige prvaka, Svjetskog klupskog prvenstva, talijanske Serie A, talijanskog kupa i Superkupa.

Karijeru je započeo 1998. godine u brazilskom Flamengu odakle se otisnuo u Europu. Prvi europski klub bio mi je talijanski Chievo gdje je došao 2005. godine. Potom je uslijedio transfer u Inter u kojem se zadržao sedam godina. Zatim je dvije godine proveo u Queens Park Rangersima, jednu sezonu na posudbi u Torontu te je naposljetku završio u Benfici. S Interom je 2010. godine osvojio trostruku krunu (Serie A, Kup i Liga prvaka).

Branio je za sve selekcije u brazilskoj reprezentaciji, a za seniore je upisao 87 nastupa. Dvaput je bio imenovan najboljim vratarom Serie A (2009. i 2011.), a jedanput i najboljim vratarom Lige prvaka (2010.) Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) 2009. ga je proglasila trećim najboljim vratarom svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.