[VIDEO] Ovaj potez Mozgova savršeno opisuje večerašnje izdanje Hrvatske

[VIDEO] Ovaj potez Mozgova savršeno opisuje večerašnje izdanje Hrvatske

Unatoč najavama kako je hrvatska košarka napokon spremna za medalju na velikom natjecanju i ova generacija hrvatskih košarkaša se vraća sa Eurobasketa bez značajnijeg rezultata nakon što su izabranici Aleksandra Petrovića potopljeni od Rusije sa 101:78.

Hrvatska je u napadu bila bezidejna, a u obrani su Rusi praktički radili što god su htjeli. Posebno je briljirao Aleksej Shved koji je utakmicu završio sa 32 poena, 12 asistencija i 4 skokova. 28-godišnji Rus je trenutno član Khimkija sa iskustvom igranja u NBA ligi, a Ruse je predvodio do velike pobjede nad Hrvatskom. Ipak, potez koji je postao popularan na društvenim mrežama pripada drugoj ruskoj zvijezdi – Timofeju Mozgovu koji je svega dvije sekunde do kraja druge četvrtine iskoristio potpuno dekoncentraciju u obrani Hrvatske i lagano poentirao za +4 Rusije na poluvremenu.

Upravo je ta akcija pokazala koliko je Hrvatska odigrala lošu utakmicu, budući da je nedopustivo primati ovakve koševe dvije sekunde do kraja poluvremena, a još je gore kada ti na ovaj način pobjegne igrač koji ima 2,16m i 125 kilograma. Ako je to izgledalo kao trenutak dekoncentracije što onda reći za treću četvrtinu koja je završila 26:15 za Rusiju i koja je praktički značila potpunu kapitulaciju Hrvatske i prije nego što je utakmica završila.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.