Video razgovora s navijačima: Imamo problema u svlačionici!

Video razgovora s navijačima: Imamo problema u svlačionici!

Po tko zna koji put navijači su poslali poruku da stoje iza kluba, ali i da traže rješenja, a ne opravdanja. Ako je Kos bivši, za njim odlazi i Branco, onda je na treneru da preuzme odgovornost i odstrani 'trule jabuke'

Foto: https://www.total-croatia-news.com/

Momci, nije da se netko od igrača ovdje ne trudi, da ne želi igrati, jednostavno, glava im je van svih stanja. Situacija je bila puno bolja prije šest mjeseci kada sam stigao, nego što je danas. Imamo problem u svlačionici…, kazao je Željko Kopić Torcidi nakon utakmice s Rudešom, na što su mu navijači replicirali: ” Treneru, vaš je posao da sredite svlačionicu ” i ispratili ga pljeskom.

Pogledajte video :

Video : https://www.24sata.hr/sport

Po tko zna koji put navijači su poslali poruku da stoje iza kluba, ali i da traže rješenja, a ne opravdanja. Ako je Kos već bivši, ako za njim odlazi i Branco, i tko zna tko sve još ne, onda je na treneru da preuzme odgovornost i odstrani ‘trule jabuke’ iz svlačionice. Nije tajna da je svlačionica Hajduka danas duboko podijeljena, da je puno igrača koji žale za Kosom i Brancom, što su uostalom i pokazali porukama podrške na društvenim mrežama. Isto tako je jasno da dobar dio igrača samo čeka priliku ‘dići sidro i otići’. Neki jer više nema ljudi koji su ih doveli i davali im sigurnost, drugi jer nisu dobili priliku da igraju… Malo je onih kojima je danas stvarno stalo do Hajduka, a jedan od njih je Željko Kopić. Ne samo zbog toga jer je takav karakter, nego i zbog toga jer želi ostaviti trag, osvajanjem Kupa upisati se u povijesne Hajdukove knjige trofejnih trenera.

Stoga je i za njega ovo veliki izazov, i veliko iskušenje. Kako se postaviti i što napraviti? Nastaviti po starom i nadati se da će utakmica finala Kupa biti dovoljan motiv igračima na odlasku da nešto ipak odigraju i osvoje trofej i pripadajuće bonuse, ili jednostavno dati priliku onima koji su pokazali da im je stalo. Odluka je na Kopiću…

Šest kola prije kraja prvenstva Hajduk je imao 61 bod, imao je priliku pobjedom nad Dinamom na Poljudu učvrstiti drugu i napasti prvu poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Trener Željko Kopić mirno je brodio ka pragu od 69 bodova koliko je Hajduk osvojio lani, i koji su mu garantirali automatski nastavak suradnje i u narednoj sezoni.

Ono što je uslijedilo za navijače Hajduka je bio scenarij iz najgorih horor filmova. Ne samo da Hajduk nije uspio, nego je potpuno potonuo, urušio se, i to ne samo na drugom katu, nego i u svlačionici.

Tri kola kasnije, Kopićev Hajduk prosuo je sve dobro što su do tada gradili, od mogućih devet osvojio je svega jedan bod (porazi od Dinama i Rudeša, remi sa Slaven Belupom), tako da mu u preostala tri kola (Istra i Rijeka u gostima i Osijek na Poljudu) trebaju dvije pobjede i remi da bi dosegao magičnu brojku 69.

No čak i da ne uspije, Kopićeva bi pozicija na klupi Hajduka trebala biti posve stabilna, bez obzira tko bude novi predsjednik i sportski direktor. Navijači Hajduka mu kao kredit priznaju činjenicu da su mu u zimskoj stanci čelnici kluba prodali dva vrlo važna igrača Ercega i Ohandzu, na kojima je gradio igru za proljeće, te pogotovo, da mu je smjena Kosa i sve što se nakon nje i poraza od Dinama događalo, poput tsunamija poharao svlačionicu.

Iako javno odbija bilo što konkretno odgovoriti na temu stanja svlačionice, nakon poraza od Rudeša Kopić je imao potrebu otići do navijača i pojasniti im gdje leže problemi.

– Imao sam potrebu iskomunicirati par stvari s navijačima. Došli su opet u velikom broju, dali su nam podršku. Izgubili smo utakmicu. Razmijenili smo par riječi, sve ok, ide se dalje – rekao je Kopić nakon sastanka s navijačima na press konferenciji.

Po običaju nije rekao ništa konkretno, a nije da nije imao što reći, jer ono što je rekao navijačima bilo puno jasnije i konkretnije od bilo čega što je do sada izjavio. A rekao je da ima problem u svlačionici. Ozbiljan problem. Koji samo on može riješiti, a hoće li, pokazat će već utakmica s Istrom u srijedu.

https://www.24sata.hr/sport

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.