[VIDEO] Robben: “Nema šanse da razbijemo Šveđane, ne idemo na SP“!

[VIDEO] Robben: “Nema šanse da razbijemo Šveđane, ne idemo na SP“!

Foto: European Qualifiers / Facebook

Prije današnje biti ili ne biti utakmice između Nizozemske i Švedske u sklopu europskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, svoje viđenje dali su nizozemski izbornik Dick Advokaat i kapetan Arjen Robben.

Nizozemskoj samo teorija igra da ne propusti i drugo uzastopno veliko natjecanje, nakon što su prošle godine propustili Europsko prvenstvo u Francuskoj. Naime, nakon subotnje 3:1 pobjede protiv Bjelorusije činjenica je da im play-off može donijeti samo pobjeda protiv jake Švedske. No, ne bilo kakva pobjeda, nego pobjeda od minimalno 7:0.

“Ovo stvarno boli, ali to je sport. Takva je situacija kakva je, izuzetno teška za nas. Nakon što je Švedska s 8:0 pobijedila Luksemburg odigrali smo pravu, mušku utakmicu u Bjelorusiji. No, nismo uspjeli pobijediti Bjeloruse 8:0, kao što nećemo ni Švedsku 7:0. To je jednostavno nemoguće“, izjavio je objektivni Arjen Robben.

Ipak, dosta subjektivnije na današnji susret gleda trener Oranja Dick Advokaat:

“Stvarnost i činjenica su da će biti jako teško, no ništa nije gotovo. Imamo još tu jednu utakmicu za odigrati i u njoj je sve moguće, pa čak i 7:0 pobjeda, izjavio je Advocaat.

Hoće li Nizozemci stvarno napraviti čudo svjetskih razmjera saznat ćemo danas od 20:45.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.