[Video] Skelin nakon debakla: “Izgubili smo od bolje momčadi”

[Video] Skelin nakon debakla: “Izgubili smo od bolje momčadi”

Hrvatska se nalazi na posljednjoj poziciji s dva osvojena boda. Italija je vodeća s dvije pobjede, odnosno četiri boda, a slijede Rumunjska i Nizozemska s tri boda.

foto: http://novo.hr

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je i drugi susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Nakon poraza u Nizozemskoj, u nedjelju su u Draženovu domu poraženi i od Talijana s 80-64.

“Izgubili smo od bolje momčadi. Pokušali smo igrati timsku obranu i na početku smo bili uspješni, osobito u prvoj četvrtini i početkom druge. Nakon toga su Talijani počeli igrati individualnije i počeli pogađati šuteve. Kada su otišli na desetak poena razlike, bilo je gotovo”, rekao je hrvatski izbornik Ivica Skelin na konferenciji za medije.

Skelin je rekao kako ni sebi ni igračima nema što za predbaciti.

“Sebi, kao ni igračima, ništa ne zamjeram. Pripremili smo se za Talijane. Večeras je razlika bila tolika da ne vidim kako bih osobno nešto s klupe mogao promijeniti. Što se tiče prve utakmice s Nizozemcima, zamjerki na svoj račun imam. Ja sam izbornik i nekad povučem dobre poteze, a nekad lošije”, rekao je i potom odgovorio na upit novinara zašto je kapetan Filip Krušlin u drugoj četvrtini odigrao samo dvije minute.

“Filip Krušlin rano je ušao u drugi faul. U situaciji kada smo imali prednost, odlučio sam ga staviti na klupu jer ga nisam htio izgubiti.”

Također, dotaknuo se i igračkog kadra. Podsjećamo, u dvije utakmice Skelin nije mogao računati na Hrvate u NBA ligi.

“Zahvalio bih svim igračima koji su došli. Bilo je mnogo igrača koji su bili ucijenjeni i njima ništa ne zamjeram. Imali smo dva otkaza u tekućem tjednu”, izjavio je izbornik i nastavio:

“Ne bih se vraćao na starije igrače. Zahvalio sam se četvorici igrača, a pojedine starije igrače nisam kontaktirao. Ne znam koliko bi mogli pomoći. Na njih više ne možemo računati.”

Hrvatska se nalazi na posljednjoj poziciji s dva osvojena boda. Italija je vodeća s dvije pobjede, odnosno četiri boda, a slijede Rumunjska i Nizozemska s tri boda. Prolazak u daljnji krug kvalifikacija izborit će tri prvoplasirane reprezentacije. U veljači sljedeće godine pred Hrvatima su na domaćem parketu susreti s Nizozemcima i Rumunjima.

“Lipanj i rujan su predaleko. U veljači imamo dvije utakmice kod kuće i one će mnogo pokazati. Za lipanj i rujan je još prilično teško prognozirati jer ne znamo u kakvom ćemo stanju doći ni tko će se odazvati. Dvije utakmice u veljači su krucijalne”, zaključio je Skelin.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.