[VIDEO] SP 1998: Ćiro se prisjetio bronce: “Skepsom smo ispraćeni, a sve smo iznenadili“!

[VIDEO] SP 1998: Ćiro se prisjetio bronce: “Skepsom smo ispraćeni, a sve smo iznenadili“!

Legendarni Ćiro prisjetio se Mundijala iz 1998. godine.

Miroslav Ćiro Blažević/Foto: Gettyimages

Prije 20 godina hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila je brončanu medalju, što je i dan danas najveći uspjeh u povijesti nogometne reprezentacije.

A sve je počelo prvom utakmicom grupne faze natjecanja protiv Jamajke, koja je poražena rezultatom 3:1. Tog dvoboja, kao i cjelokupnog Mundijala, prisjetio se i tadašnji izbornik, a danas legenda, Miroslav Ćiro Blažević:

“U Francusku smo ispraćeni s velikom skepsom i rijetki su vjerovali da možemo napraviti puno i to me je veselilo, jer kada niste favorit onda ste u poziciji da možete igrati na način što bude – bit će. Na kraju smo iznenadili mnoge i na to sam iznimno ponosan“, izjavio je Ćiro.

“O Jamajčanima sam znao sve prije utakmice. U siječnju sam ih gledao kada su remizirali sa Švedskom i shvatio sam da je njihov izbornik Rene Soares uvjerio cijelu naciju da je u svakodnevnom kontaktu s Isusom! Kao trener volio sam imati disciplinirane igrače i srećom imao sam ih u vidu Šimića i Asanovića i hvala Bogu na takvoj utakmici jer smo pokazali koliko puno možemo“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.