[VIDEO] SP 2018: Southgate je već pobjeđivao, a Kane zabijao Hrvatskoj, Lovren, Vida, Rebić i Pjaca znaju kako je gubiti od Engleske!

[VIDEO] SP 2018: Southgate je već pobjeđivao, a Kane zabijao Hrvatskoj, Lovren, Vida, Rebić i Pjaca znaju kako je gubiti od Engleske!

Englezi su daleko bolji u međusobnim dvobojima.

Foto: UEFA EURO 2020 / Facebook

Hrvatska i Engleska zasada su odigrali sedam međusobnih, što prijateljskih, što službenih utakmica, a Tri Lava su uspješnija jer imaju četiri pobjede, naspram dvije hrvatske, dok je njihov prvi susret 1996. godine završio bez pogodaka, 0:0.

2003. godine odigrana je i druga prijateljska utakmica, koju su Englezi pobijedili 3:1, a u posljednjoj utakmici na velikim natjecanjima Zlatna generacija Engleske, predvođena Lampardom, Beckhamom, Gerardom, Owenom, Scholesom, Terryjem i Rooneyjem pregazila je Vatrene na Euru u Portugalu sa 4:2.

Jedine dvije pobjede Hrvatska je upisala u ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008. godine (2:0 i 2:3), da bi se Englezi osvetili i u kvalifikacijama za Mundijala 2010. godine još dva puta razbili Hrvatsku sa 4:1 na Maksimiru i 5:1 na Wembleyju.

Što se tiče juniorskih dvoboja, Lovren i Vida pamte 2:0 poraz u Swindonu u veljači 2008. godine, a prije tri godine mladi Vatreni predvođeni Nenadom Gračanom doživjeli su nova dva poraza, 2:1 u Engleskoj i 2:1 u Hrvatskoj. Tada su za Engleze nastupali Harry Kane (strijelac) i Eric Dier, dok su boje Hrvatske branili Domagoj Livaković, Ante Rebić, Marko Pjaca i Filip Bradarić. Još zanimljivije, Engleze je i tada predvodio Gareth Southgate.

Uzevši u obzir sve navedeno, jasno je da se nameće kako su Otočani favoriti u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, pogotovo nakon što su Domagoj Vida i Danijel Subašić upitni za tu utakmicu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.