[VIDEO] SP 2018: Uz pomoć VAR-a Australija došla do boda, Nabbout iščašio rame!

[VIDEO] SP 2018: Uz pomoć VAR-a Australija došla do boda, Nabbout iščašio rame!

Nije bilo pobjednika u dvoboju skupine C.

Foto: Fifa.com

Novi dan na Svjetskom nogometnom prvenstvu je pred nama, a otvorili su ga Danska i Australija. Skandinavci nisu uspjeli pobijediti i završilo je 1:1 pa su Klokani ostali u igri za osminu finala.

U petoj minuti vidjeli smo prvu priliku, no nakon kornera Mooya Leckie je glavom pucao preko gola. Samo dvije minute kasnije na drugoj strani Danci dolaze do pogotka. Odličnu loptu spustio je Jorgensen za Eriksena, a desetka Skandinavaca zabila je volejom za 1:0. Nakon dugo vremena u 22. minuti Pione Sisto pucao je ravno u Ryana, a na drugoj strani Tom Rogić glavom je pucao pored gola.

Još jednu odličnu dansku priliku imao je Henrik Dalsgaard, no glavom je pucao zamalo pored gola, da bi u 38. minuti Poulsen igrao rukom nakon kornera i udarca Leckieja, a Amerikanac Geiger nakon korištenja videotehnologije pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Mile Jedinak i izjednačio.

Prvi udarac u drugom, znatno siromašnijem dijelu, vidjeli smo tek u 71. minuti, no Mooy je pucao zamalo preko gola. Minutu kasnije Rogić je pucao ravno u Schmeichela, a iz polukontre Sisto je pucao zamalo pored lijeve vratnice. Strašan trenutak dogodio se u 75. minuti kada je Andrew Nabbout iščašio rame i u bolovima napustio teren, a umjesto njega ušao je Tomi Jurić, bivši nogometaš Osijeka.

Arzani je dvije minute prije kraja pucao u Schmeichela, da bi Danac obranio i Leckiejev pokušaj iz nastavka akcije. Eriksen je u 90. minuti pucao pored gola, a Ryan je u 92. minuti obranio udarac Braithwaitea i utakmica je završila neodlučenim rezultatom.

Danska (4-3-3)

Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen – Eriksen (7.), Schone, Delaney – Sisto, Jorgensen (Cornelius 68′), Poulsen (Braithwaite 59′)

Australija (4-2-3-1)

Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak (38. – 11m), Mooy – Leckie, Rogić (Irvine 82′), Kruse (Arzani 68′) – Nabbout (Jurić 75′)