[VIDEO] SP Hokej: Finska i SAD uvjerljivi, čak tri utakmice odlučene u produžecima

[VIDEO] SP Hokej: Finska i SAD uvjerljivi, čak tri utakmice odlučene u produžecima

Uzbudljiv drugi dan je iza nas.

Foto: New-iihf.com

Na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu sinoć su odigrane utakmice drugog kola, a uzbuđenja nije nedostajalo.

U skupini A igranoj u Kopenhagenu Švicarska je nakon produžetka slavila protiv Austrije 3:2. Poveli su Švicarci golovima Niederreitera i Haasa, no Zwerger i Ganahl su izjednačili. U produžetku Corvi donosi prvu pobjedu Švicarskoj na ovom natjecanju.

Francuska je očekivano sa 6:2 deklasirala Bjelorusiju. Fleury i Da Costa zabili su za 2:0, prije nego je Pavlovich smanjio 24 sekunde prije isteka prve trećine. Međutim, Lamperier, Manavian, Guttig i Perret u nastavku su odlučili susret, a Vorobey je samo uspio ublažiti poraz.

Još jedan dvoboj ove skupine odlučen je nakon produžetaka, a riječ je o susretu Češke i Slovačke, koji je otišao na stranu Čeha rezultatom 3:2. Poveli su Slovaci golom Krištovfa, prije nego je Kubalik izjednačio. Sekera je donio novo vodstvo Slovačkoj, no deset sekundi prije kraja Nečas je izjednačio, da bi Jaškin u drugoj minuti produžetka donio Češkoj pobjedu.

Najuzbudljiviji susret skupine B bio je onaj između Norveške i Latvije u kojemu su Latvijci nakon preokreta i produžetka došli do senzacionalne, 3:2 pobjede. Bastiansen i Bonsaksen doveli su Skandinavce u vodstvo, no Balcers i Abols su izjednačili, da bi Balcers svojim drugim golom donio pobjedu Latviji u 24. sekundi produžetka.

Nošena na krilima publike u Herningu Finska je sa čak 8:1 deklasirala Južnu Koreju. Aho je zabio dva gola, a po jednog su pridodali Teravainen, Savinainen, Nutivaara, Maenalanen, Kapanen i Pesonen. Utješni gol Azijaca zabio je Swift.

Domaćin je doživio prvi poraz, sa 4:0 bolje su bile SAD. Butcher, Kreider, Atkinson i Jensen donijeli su drugu pobjedu Amerima u dva kola.

SP, hokej na ledu, drugo kolo:

Skupina A

Švicarska 2:2 Austrija – Produžetak 1:0

Francuska 6:2 Bjelorusija

Češka 2:2 Slovačka – Produžetak 1:0

Skupina B

Norveška 2:2 Latvija – Produžetak 0:1

Finska 8:1 Južna Koreja

Danska 0:4 SAD

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.