[VIDEO] SP Hokej: Švedska napravila nešto što nitko nije punih 18 godina!

[VIDEO] SP Hokej: Švedska napravila nešto što nitko nije punih 18 godina!

Čudesno ostvarenje novih – starih prvaka svijeta.

Foto: Sportexpressen.se

Završeno je još jedno Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu s identičnim krajem kao i prošle godine. Švedska je ponovno osvojila naslov i to ponovno nakon raspucavanja kaznenih udaraca. Lani je pala Kanada, a ovaj put iznenađenje turnira, Švicarska.

Tre Kronor je tako došao do svog 11. naslova prvaka i to bez ijednog jedinog poraza, a čak tri igrača Švedske našla su se među vodećim strijelcima turnira. To su Rickard Rakell na četvrtom, Mika Zibanejad na sedmom i Mattias Janmark na devetom mjestu.

Što se tiče vratara, Skandinavci tu imaju najboljeg golmana turnira, Andersa Nilssona, koji je odigrao ukupno 440 minuta i primio samo osam pogodaka od 174 udaraca, a uz to je obranio i tri kaznena udarca.

Uz Nilssona, najbolju momčad u defanzivnom smislu u potpunosti čine Šveđani, a to su Adam Larsson i Oliver Ekman-Larsson, dok napadački dio najbolje momčadi turnira čine i četvrti Šveđanin u momčadi, Rickard Rakell, zatim Finac Sebastian Aho i Amerikanac Patrick Kane, koji je ujedno proglašen i za MVP turnira.

Tako je Švedska napravila nešto što nikome nije pošlo za rukom još od daleke 2000. godine, a to je da ima čak četvoricu igrača u najboljoj momčadi turnira. Te 2000. godine to su bili Česi Roman Čechmanek, Jiri Dopita, Michal Sykora i Tomas Vlasak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.