[VIDEO] SP Hokej: Švedska i SAD prvi četvrtfinalisti

[VIDEO] SP Hokej: Švedska i SAD prvi četvrtfinalisti

Nakon devet kola saznali smo prve sudionike četvrtine finala.

Foto: Svt.se

Deveto kolo Svjetskog hokejaškog prvenstva u Danskoj ponudilo nam je dosta uzbuđenja.

U skupini A Švedska je nakon drame pobijedila Slovačku 4:3 nakon produžetka. Jurčo je doveo Slovake u vodstvo, prije nego su Everberg, Nyquist i De la Rose preokrenuli rezultat. Međutim, Daloga i Nagy su odveli susret u produžetke, u kojima je ipak Zibanejad donio pobjedu Tre Kronoru.

Austrija je s uvjerljivih 4:0 deklasirala Bjelorusiju. Golove su postigli Viveiros, Komarek, Raffl i Zwerger, a Rusi su teže od očekivanog sa 4:3 pobijedili Švicarsku. Kaprizov ih je doveo u vodstvo, Untersander je izjednačio, a Dadonov i Nesterov povisili na 3:1. Andrighetto je osam minuta prije kraja smanjio na 3:2, prije nego je Grigorenko vratio prednost od dva gola. U 58. minuti Haas je smanjio na 4:3, no vremena za izjednačenje nije bilo.

Veliko iznenađenje skupine B priredila je Latvija, koja je golovima Keninša, Galvinša i Džerinša s 3:1 pobijedila Njemačku, čiji počasni gol je postigao Kahun 11 minuta prije kraja.

Danska je očekivano s 3:1 pobijedila Južnu Koreju, a Finska je neočekivano lako s 5:1 deklasirala Kanadu. Poveli su Skandinavci golom Rantanena, Pageau je u 11. minuti izjednačio, da bi Pesonen, Rantanen, Tolvanen i Teravainen donijeli Finskoj ogromnu pobjedu.

SP, hokej na ledu, deveto kolo:

Skupina A

Slovačka 3:3 Švedska – Produžetak 0:1

Austrija 4:0 Bjelorusija

Rusija 4:3 Švicarska

Skupina B

Latvija 3:1 Njemačka

Danska 3:1 Južna Koreja

Kanada 1:5 Finska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.