[VIDEO] SP: Prvi put u povijesti natjecanja igrat će se na montažnom stadionu

[VIDEO] SP: Prvi put u povijesti natjecanja igrat će se na montažnom stadionu

Katarani su se pobrinuli da uđu u povijest.

Foto: Dohanews.co

Stadion u blizini katarske Dohe, Ras Abu Aboud, za pet godina ući će u povijest. Unatoč činjenici da još nije ni sagrađen, prvi put kad počnu radovi i kad dođemo do otvaranja Svjetskog prvenstva, on će postati prvi montažni stadion u povijesti na kojemu se igrala utakmica Mundijala.

Bit će izgrađen od brodskih kontejnera, a nakon prvenstva će biti razmontiran te će se ti isti kontejneri koristiti i za gradnju drugih sportskih objekata. Zamišljeno je da ima 40 000 mjesta, a iz Katra na taj način žele riješiti problem što učiniti s objektima nakon završenog natjecanja.

Cijena izgradnje ovog stadiona bila bi oko 500 000 eura, a nakon što sportaši odu, takvi stadioni godinama propadaju i nemaju svoju namjenu, a s druge strane crpe golemi novac za održavanje. Ipak, nakon što se Ras Abu Aboud stadion rastavi, na njegovom mjestu bit će lijepi park.

Vrijedi spomenuti i da će kontejneri biti iskorišteni i za prodaju suvenira, sanitarne čvorove te štandove za hranu i pića, a zamišljeno je da se na njemu igraju nekoliko utakmica grupne faze natjecanja i jedno četvrtfinale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.