[VIDEO] Švedska nakon preokreta pobijedila europske prvake

[VIDEO] Švedska nakon preokreta pobijedila europske prvake

Foto: Svt.se

I dok u ostatku svijeta traju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, večeras su se u Europi igrale prijateljske utakmice, a zasigurno je odjeknuo poraz aktualnih prvaka Europe, momčadi Portugala i to na domaćem terenu od kombinirane momčadi Švedske. Završilo je 3:2, iako su Portugalci vodili 2:0.

Već u petoj minuti Sanches je pucao zamalo pored gola, a istom mjerom odgovorio je i Sam Larsson četiri minute kasnije na drugoj strani. Pokušao je i Claesson u desetoj minuti, no ravno u Marafonu.

U 18. minuti Portugal je poveo. Gelson Martins je centrirao, a Ronaldo zabio za 1:0. Četiri minute kasnije Claesson je ponovno zamalo pucao preko gola, a u 23. minuti i Nyman je bio neprecizan. Mogao je to kazniti Ronaldo, no i Johnsson je upisao svoju prvu obranu večeras. Ipak, u 34. minuti Martins je centrirao, a Andreas Granqvist postigao autogol te se na odmor otišlo s vodstvom Portugala od 2:0.

Mislilo se kako će to biti mirno privođenje utakmice kraju. Tako su mislili i gledatelji na Estadio dos Barreiros u Funchalu i vjerojatno gotovo svi gledatelji te utakmice. Međutim, Skandinavci se nisu predavali i nagovijestili mogući preokret s dva vrlo dobra udarca Larssona i Kiese Thelina, no u oba navrata Marafona je bio siguran.

Ipak, u 57. minuti Nyman je proigrao Claessona, koji izbjegava zaleđe i smanjuje na 2:1. U 76. minuti Durmaz je izveo korner, a Viktor Claesson svojim drugim pogotkom izjednačio rezultat. I onda, duboko u sudačkoj nadoknadi Claesson je proigrao Hulta, koji prizemno centrira, a Joao Cancelo autogolom donio pobjedu Blagultu.

Portugal (4-3-3)

Marafona – Cancelo (90+3. – ag), Neto, Alves, Eliseu (Semedo 46′) – Moutinho (Pizzi 46′), Pereira (Carvalho 46′), Sanches – Martins (Gomes 79′), Ronaldo (18.) (Quaresma 58′), Silva (Eder 46′)

Švedska (4-4-2)

Johnsson – Krafth (Lustig 70′), Granqvist (34. – ag) (Jansson 46′), Helander (Hiljemark 90′), Hult – Claesson (57., 76.), Sebastian Larsson, Johansson, Sam Larsson (Durmaz 67′) – Nyman (Berg 87′), Kiese Thelin

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.