[VIDEO] Španjolski sudac gura Talijane! Šveđani ostali bez dva kaznena udarca

[VIDEO] Španjolski sudac gura Talijane! Šveđani ostali bez dva kaznena udarca

Sudac Mateu Lahoz nije dosudio jedan kazneni udarac Azzurima, a dva Šveđanima.

Suci su u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo već pogurali Švicarsku, a svi se još uvijek sjećamo Henryjeve sramotne ruke 2009. godine koja je Tricolore protiv Republike Irske pogurala u Južnu Afriku.

Čini se kako je španjolski sudac Mateu Lahoz odlučio pogurati Talijane na San Siru u uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija protiv Švedske koja je na Friends Areni pobijedila rezultatom 1:0.

Ipak, prva sporna situacija ide na ruku Azzurima. Naime, Parolo je u osmoj minuti pao u kaznenom prostoru Švedske, ali sudac je ostao nijem. Ipak, Talijan nije došao do lopte, a kontakt je postojao više ramenima nego kao guranje s leđa švedskog igrača.

Samo pet minuta kasnije čisti penal za Švedsku, ali Lahoz ostaje hladan kao špricer. Berg je Darmiana pogodio u ruku koja je očito bila u neprirodnom položaju i sudac je trebao pokazati na bijelu točku.

Isto kao i u 29. minuti kada je Forsberg htio poslati loptu u kazneni udarac, a Barzagli joj spriječava put do samog švedskog napadača. Juventusov branič je prije toga izgubio loptu, a već je imao žuti karton.

Natezanje za Talijane koji su propustili samo Mundijal 1958. godine upravo u Švedskoj ne treba čuditi s obzirom da je predsjednik FIFA-e, pogađate, upravo Talijan Gianni Infantino.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.