[VIDEO] Uefa potvrdila – Za nerede u Liverpoolu Hajduku samo novčana kazna!

[VIDEO] Uefa potvrdila – Za nerede u Liverpoolu Hajduku samo novčana kazna!

Foto: 24sata.hr

Zbog nereda Torcide na play-off utakmici Europske lige protiv Evertona Hajduk je kažnjen od strane Uefe. Iako se strahovalo od žestoke kazne (zatvaranje dijela tribine, igranje pred praznim tribinama, izbacivanje iz Europe nagodinu), Disciplinska komisija Uefe objavila je da će Hajduk morati platiti 40 000 eura zbog ponašanja svojih navijača.

Kazna je, primjećujemo, blaža od očekivanog, a hrvatski klub u roku od 30 dana mora se javiti Evertonu i dogovoriti s klubom oko podmirivanja napravljene štete na Goodison Parku.

Da podsjetimo, Torcida je prilikom prve utakmice u Liverpoolu (2:0) sjedalicama gađala zaštitare i domaće navijače. Kaznu od 40 000 eura Hajduk je zaradio zbog bacanja predmeta, nereda, utrčavanja navijača u prostor ispred tribine i pravljenja štete. Međutim, u priopćenju Uefe stoji i kako za nerede nisu krivi samo gosti pa je Everton također kažnjen i to s 10 000 eura.

Uz Hajduk i Everton, vrijedi spomenuti da je kažnjen i Spartak Moskva, kojemu je zbog pirotehnike i gađanja navijača zabranjeno prodavati ulaznice svojim navijačima za slijedeće gostovanje, a također klub Uefi mora platiti i 60 000 eura.

Što se utakmice između Arsenala i Kolna tiče, odluku o kaznama donijeti će posebni etički i disciplinski inspektor, koji će nakon kontakta s klubovima prosuditi kolika je njihova odgovornost u incidentima koji su zabilježeni u Londonu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.