Video tehnologija odlučila susret Francuske i Španjolske

Video tehnologija odlučila susret Francuske i Španjolske

Španjolska je u sinoćnjem prijateljskom dvoboju u Parizu slavila 2:0 protiv Francuske, ali  kao glavni igrač utakmice ne spominje se nitko od prisutnih igrača, nego video tehnologija koja je pomogla sucima donijeti veoma važne dvije odluke koje su, moglo bi se reći, odlučile susret.

U drugom poluvremenu Antoine Griezmann je zatresao mrežu gostiju. Činilo se kako je situacija čista obzirom da pomoćni sudac nije digao zastavicu, no sudac koji putem TV ekrana prati utakmicu na stadionu obavijestio je glavnog suca Zwayera da je gol Francuza zapravo bio postignut iz nedozvoljene pozicije te je rezultat ostao 0:0. Odluka je bila ispravna, a cijeli proces je trajao 30-ak sekundi.

Španjolska je zatim u 69. minuti stigla do pogotka. Nakon blagog kontakta Koscielnog i Deulofeua, Zwayer je pokazao na bijelu točku, a David Silva sigurno iskorištava najstrožu kaznu te dovodi goste u vodstvo.

U 77. minuti ponovno je glavnu riječ imala video tehnologija. Silva je ubacio loptu s lijeve strane, a Deulofeu je na drugoj vratnici poslao loptu u mrežu. Ovoga puta pomoćni sudac je signalizirao zaleđe pa je pogodak privremeno bio poništen. No, nakon 40-ak sekundi Zwayer je dobio potvrdu kako se Deulofeu nije našao u nedozvoljenoj poziciji i da je pogodak bio regularan. Odluka je ponovno bila ispravna.

Tako je noć u Parizu prošla u znaku video tehnologije koja se pokazala kao pravo rješenje. Istina, trebalo je 30-ak sekundi da se prava odluka donese, ali i tih pola minuta neizvjesnosti je bolje nego da se ‘vuku repovi’ nakon utakmica.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.