Video: Xavi – “Rakitić je fenomenalna kupovina, igrač koji me može zamijeniti”

Video: Xavi – “Rakitić je fenomenalna kupovina, igrač koji me može zamijeniti”

Xavi Hernandez službeno je obznanio odlazak i Barcelone...

Xavi Hernandez/Gettyimages

Legendarni veznjak Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije Xavi Hernandez objavio je na konferenciji za medije kako koncem sezone odlazi s Nou Campa, premda je to bilo poznato i mnogo, mnogo prije ovoga (službenog) trenutka.

Španjolci njegovo priopćenje već nazivaju ‘Krajem jedne ere’, istovremeno se bave njegovim punopravnim ‘nasljednikom’ te hvale zasluge fantastičnog veznjaka u uspjesima Barcelone u posljednja dva desetljeća.

“Ovo je teška odluka koju sam morao donijeti, a odlučio sam u razgovoru sa suprugom i obitelji. Bit će teško ne nositi dres Barcelone”, rekao je Xavi i dodao: “Nisam htio da ovaj trenutak dođe, ali svjestan sam kako je vrijeme da odem. Nedostajat će mi prijatelji koji su bili uz mene u karijeri.”

Slijedi isprobavanje egzotičnog… “U Katar idem uživati i učiti o drugim nogometnim kulturama. Jako mi se svidjela država, njihova infrastruktura – radi se o idealnom mjestu za nastavak karijere. Najmanje dvije godine igrat ću u Al Saddu, a paralelno ću se i školovati za nogometnog trenera”, ispričao je.

Medijska sila već neko vrijeme lamentira o njegovu nasljedniku. Evo što o tome misli Xavi: “U klubu ima igrača koji me mogu zamijeniti. Rakitić je fenomenalna kupovina, jako se dobro prilagodio. Iniesta također može bez problema preuzeti ulogu organizatora, a tu su i Rafinja i Sergi Roberto.”

Posljednja njegova utakmica bit će finalni okršaj u Ligi prvaka protiv Juventusa u Berlinu. “Protiv Juvea neće biti lako, premda smo favoriti u tom dvoboju. Fascinira me način na koji Pirlo igra, nitko to ne čini kao on i bit će mi velika čast ako titulu prvaka Europe osvojim upravo protiv njega”, otkrio je.

Xavi je dijete Barcelone, otići će nakon pune 24 godine provedene u redovima blaugrane, no jedno je sigurno – kad-tad morao bi se vratiti. “Barcelona mi je nedavno ponudila novi ugovor koji bi istjecao 2018, ali imam već 35 godina i 17 sam godina u prvom sastavu. Vrijeme je za rastanak, iako se jednoga dana želim vratiti bilo kao trener, bilo kao sportski direktor”, zaključio je.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.