[VIDEO] ZOI Curling (Ž): Švedska osvojila treće zlato u posljednja četiri izdanja Igara!

[VIDEO] ZOI Curling (Ž): Švedska osvojila treće zlato u posljednja četiri izdanja Igara!

Iskustvo je ipak presudilo u susretu protiv domaćina.

Foto: Aftonbladet.se

Na Gangneung Curling odigrano je i finale ženske konkurencije curlinga na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu. Švedska je osvojila svoje treće zlato u posljednjih 16 godina pobjedom nad Južnom Korejom od uvjerljivih 8:3.

U finalu su se sastale Šveđanke, osvajačice dvije od posljednjih tri ZOI i Južna Koreja, momčad domaćina, koja je prvi put u povijesti izborila borbu za odličja. Bio je to susret dvije, mora se priznati, najbolje momčadi ovogodišnjeg turnira. Južna Koreja je kao prvoplasirana prošla skupinu, a Švedska kao drugoplasirana, dok je njihov međusobni okršaj završio rezultatom 7:6 za momčad domaćina.

Gledali smo vrlo taktičku igru u kojoj su Korejke povele 1:0, a Šveđanke nakon treće desetine preokrenule na 2:1. U idućoj desetini Eun Jung Kim napravila je pogrešku prilikom zadnjeg kamena te dozvolila Šveđankama odvajanje na 3:1.

Kim je i u petoj desetini imala pogrešku u posljednjem bacanju te je dozvolila novi take-out Švedske, koja je nakon polovice susreta vodila 4:1. Odlična, stopostotna, bila je Sofia Mabergs do tog trenutka, a kapetanica Anna Hasselborg bila je na 98 posto ispravnih udaraca. Kod Korejki Yeong Mi Kim imala je 88 posto, kao i Kyeong Ae Kim, dok je upravo Eun Jung Kim, kapetanica domaće momčadi, bila najlošija od svih igračica na terenu sa svega 65 posto ispravnih udaraca.

Nastavak su Korejke otvorile baš kao i što su započele susret, bodom za smanjenje na 4:2. No, tada se crna serija kapetanice domaće momčadi nastavila i pružila je mogućnost švedskog poentiranja za tri boda, što su Šveđanke objeručke prihvatile i Hasselborg je povisila na 7:2 tri desetine prije kraja.

Smanjile su Korejke na 7:3 prije devete desetine, a Šveđanke vratile na 8:3 nakon pretposljednje, devete desetine. Tada je Južna Koreja priznala poraz i Švedska je i službeno osvojila zlatnu medalju.

Zlatne švedske djevojke su Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs i Jennie Waahlin, dok su Eun Jung Kim, Kyeong Ae Kim, Seon Yeong Kim, Yeong Mi Kim i Choi Kim osvojile srebro za Južnu Koreju.

Nakon predaje, švedsko slavlje moglo je započeti, bravo Šveđanke!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.