Europski judo kup 2016.

Vikend obilježen uspjesima hrvatskih judaša – osvojeno devet medalja

Vikend obilježen uspjesima hrvatskih judaša – osvojeno devet medalja

Foto: Hrvatski judo savez Facebook

Prvi dan Europskog judo kupa 2016. u Dubrovniku prošao je u uspjesima Tihee Topolovec, Ane Kokeze i Tene Šikić. Kadetska viceprvakinja svijeta u kategoriji do 52 kg, Tihea Topolovec, nastavila je s odličnim rezultatima. Nakon što je krajem ožujka na Europskom kupu u Sarajevu osvojila zlato, u Dubrovniku je potvrdila sjajnu formu još jednom najsjajnijom medaljom. Topolovec je u prvom kolu bila slobodna, a do finala je prošla preko Sejdinović (BiH) i Guihur (FRA). U borbi za zlato svladala je Nordmeyer (GER) i oduševila okupljenu publiku.

Dobre nastupe na domaćem tatamiju je pokazala 16-godišnja Iva Oberan (do 57 kg), koja je došla do polufinala, a tamo izgubila od iskusnije Kaiser (GER). U borbi za broncu išla je na europsku viceprvakinju do 23 godine, Tenu Šikić, koja je nakraju slavila iponnom nakon samo 14 sekundi.

U kategoriji do 63 kg Francuskinja Yvin je imala čak tri borbe protiv hrvatskih judašica. U prvom izlasku na tatami je pobijedila Luciju Babić, da bi u repasažu pobijedila i Bugu Kovač. Borba za broncu je donijela priliku Splićanki Ani Kokezi da uzvrati Francuskinji, u čemu je i uspjela, nakon što je i sama, u polufinalu izgubila od Francuskinje, Peschaud.

Drugog dana Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku hrvatski judaši osvojili su još dvije zlatne medalje osvojivši ukupno devet odličja pri čemu tri zlata. Aktualna svjetska juniorska prvakinja Brigita Matić u kategoriji do 78 kilograma osvojila je zlato pobijedivši u finalu klupsku kolegicu iz judo kluba Pujanke te svjetsku kadetsku prvakinju Karlu Prodan. Matić je slavila nakon kraće borbe i zasluženo uzela zlato. Na putu do prvog mjesta Matić je pobijedila Francuskinju Dureau i Poljakinju Pacut, dok je Prodan stigla do finala preko Francuskinja Bastareaud te Mate Borozan.

Ivana Šutalo u kategoriji iznad 78 kilograma je opravdala očekivanja i preko Poljakinje Zaleczne ušla u finale. Bez opterećenja je bila Tina Radić, koja je u polufinalu iznenadila Francuskinju Bairo i uz veliko slavlje osigurala plasman u finale.

U muškoj konkurenciji se za medalju pobrinuo Ivan Čović (iznad 100kg), koji je preko Francuza Benalla i Srbina Krsmanovića prošao u finale. Tamo je pokušao iznenaditi Poljaka Grabowskog, ali nije išlo i osvojio je srebro. Priliku za brončanu medalju je imao Marijan Urlić, ali ga je Livolsi bacio na ippon i donio Francuskoj još jednu medalju.

PREGLED OSVOJENIH MEDALJA HRVATSKIH PREDSTAVNIKA:
Tihea Topolovec (do 52kg) zlato,
Tena Šikić (do 57kg) bronca,
Ana Kokeza (do 63kg) bronca,
Brigita Matić (do 78kg) zlato,
Karla Prodan (do 78kg) srebro,
Ivana Šutalo (iznad 78kg) zlato,
Tina Radić (iznad 78kg) srebro,
Zrinka Miočić (iznad 78kg) bronca,
Ivan Čović (iznad 100kg) srebro.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.