Vikend u Dubrovniku u znaku juda

Vikend u Dubrovniku u znaku juda

Europski kup u Dubrovniku...

Barbara Matić/www.judo.hr

Dubrovnik će 17. i 18. listopada biti domaćin Europskog judo kupa za seniore, natjecanja posebno važnog za europsku ljestvicu. Nastupit će oko 200 natjecatelja iz 20 zemalja diljem svijeta.

Gradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž je izjavio: “Drago mi je da se Europski kup održava upravo u Dubrovniku, pogotovo u ovom periodu godine zbog produženja turističke sezone. Uz to, Europski kup se i odlično uklapa u veliku i značajnu obljetnicu JK Dubrovnik 1966, koji 2016. godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja.”

Nastavio je: “No, ne smijemo zaboraviti da mi kao Grad Dubrovnik aktivno promičemo sport, a poznato je kako je, uz VK Jug i vaterpolo, veliki broj poznatih i uspješnih sportaša došao upravo iz juda. Tako značajno natjecanje, kao što je Europski kup, bit će i dodatni korak za popularizaciju juda. Sve ostaje na djeci, a vjerujemo da će Europski kup potaknuti još veći broj djece da se bavi judom.

Hrvatsku će u Dubrovniku predstavljati Barbara Matić, dvostruka svjetska juniorska prvakinja te brončana sa Europskog prvenstva za seniore.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.