Virgil van Dijk: Od perača posuđa do najskupljeg braniča u povijesti

Virgil van Dijk: Od perača posuđa do najskupljeg braniča u povijesti

Sjajni Nizozemac je primjer kako se uvijek može uspjeti.

Virgil van Dijk postao je najplaćeniji branič u povijesti jer je Liverpool platio Southamptonu čak 85 milijuna eura za njegov transfer. Prije nekih desetak godina malo tko je mogao uopće zamisliti da bi tadašnji 16-godišnjak iz Brede i perač posuđa u lokalnom restoranu Oncle Jean mogao u budućnosti postati super skupi i vrhunski nogometaš.

Tada je dnevno zarađivao samo oko bijednih desetak eura. “Bio je dobar radnik. Uvijek je dobro prao i radio svoj posao pošteno. Bio je u restoranu tijekom dvije večeri s najvećom gužvom”, prisjetio se vlasnik restorana. Jutro bi provodio na treninzima za klub WDS, a popodneva je provodio radeći u restoranu. “Često bih mu govorio da pere više suđa i prestane pokušavati postati profesionalni nogometaš jer ovdje barem može zaraditi nešto. Međutim, nisam mogao vjerovati kada sam čuo da je doveden za 85 milijuna eura. Još ne vjerujem… Nitko ga ovdje nije zaboravio. Virgil je sjajan mladić. Još uvijek čuvamo njegov broj telefona. Pokušao sam ga i nazvati, ali ne da ga pozovem da se vrati, već da mu čestitam”, izjavio je vlasnik restorana Jacques Lips. U restoranu danas stoji i Van Dijkov uokvireni dres.

Van Dijk ne zaboravlja odakle potječe, što je pokazao i prošle godine kada je došao u restoran s potpisanim dresom nizozemske reprezentacije. Nakon igranja u WDS-u, Van Dijk je nastupao za Willem II, Groningen, Celtic i Southampton. U Redsima će dnevno zarađivati čak 30 000 eura i predvodit će obranu na Anfieldu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.