Više od 4300 učenika prijavljeno za 34. kros Sportskih novosti

Više od 4300 učenika prijavljeno za 34. kros Sportskih novosti

Foto: Mreža.tv

Više od 4300 prijavljenih učenika osnovnih i srednjih škola s područja 19 hrvatskih županija prijavilo se do četvrtka ujutro za nedjeljno, 34. izdanje tradicionalnog krosa Sportskih novosti koje će, već prema običaju iz posljednjih godina, biti održano na stazi uz zagrebačko jezero Bundek.

“Nema dvojbe da je ovo najveće natjecanje s aktivnim sudionicima. Prijave su otvorene do ponoći i zasigurno ćemo doći do 4500 sudionika. Imamo prijave iz 19 županija. Nadamo se da će nam se pridružiti još i preostale dvije pa da uistinu bude pokrivena cijela Hrvatska”, rekao je u četvrtak na konferenciji za medije predstavnik Hrvatskog atletskog saveza Boro Stipić.

Kros će se sastojati od 14 utrka. Djevojčice i dječaci iz osnovnih škola bit će podijeljeni po razredima, od petog do osmog svaki će biti zasebna kategorija, dok će učenici srednjih škola biti spojeni u dvije kategorije, jer će se zajedno natjecati 1. i 2. razredi te 3. i 4. razredi.

“Više od svakog natjecanja i toga tko će pobijediti, nama je Kros promocija zdravog načina života i afirmacije školskog sporta. Dužnost svih nas, posebno nas u Sportskim novostima, je ne da samo promoviramo vrhunske rezultate i vrhunski sport, neg da potičemo da što više mladih uključimo u sport, da se bave i uživaju u njemu”, istaknuo je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko zahvaljujući svim državnim i gradskim tijelima te sponzorima koji su se uključili i podržali organizaciju ovog tradicionalnog natjecanja.

“Uputili smo pozive na 1300 škola u Hrvatskoj. Broj prijavljenih učenika je najveći ikada, ali učenici dolaze iz oko 200 škola. Voljeli bismo kada bi ih se uključilo još mnogo više”, dodao je Zorko te najavio kako će poseban gost Krosa SN na Cvjetnicu na Bundeku biti Toni Cetinski, a učenici će se moći družiti i sa hrvatskim sportskim zvijezdama kao što su veslači Damir Martin i Valent Sinković, atletičarka Andrea Ivančević i gimnastičar Mario Možnik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.