Više od 680 klizačica stiže u Ledenu!

Više od 680 klizačica stiže u Ledenu!

Zagreb i Ledena dvorana Doma sportova i ove godine ugostiti će veliko klizačko natjecanje. Ovoga puta čak dva i to u sinkroniziranom klizanju - 14. ISU Svjetski juniorski kup i 13. Trofej Zagrebačkih pahuljica - 11. i 12. ožujka.

Nakon izvrsne organizacije Svjetskog juniorskog kupa 2002. godine, dva Svjetska seniorska prvenstva (2004. i 2009.), Svjetskog juniorskog prvenstva 2015. te 12 Trofeja Zagrebačkih pahuljica, Zagreb je kao jedan od samo tri grada u svijetu koji je (uz Helsinki i Göteborg) bio domaćin dvaju svjetskih seniorskih prvenstava i dvaju svjetskih juniorskih kupova.

Uz Helsinki, Zagreb je i drugi grad koji je spojio domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva i Svjetskog kupa, ali i prvi koji je na svom ledu povezao pet najvećih svjetskih natjecanja seniorki i juniorki.

Ove godine Ledena će u dva dana na dva paralelna natjecanja okupiti više od 680 klizačica i 34 ekipe iz 16 zemalja svijeta i to Češke, Finske, Francuske, Hrvatske, Italije, Kanade, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Španjolske, Švicarske, Švedske, Turske i Velike Britanije.

Među najboljim svjetskim juniorkama (klizačice do 19 godina) nastupit će i reprezentacija Hrvatske koju čine članice KSK Zagrebačke pahuljice, kluba koji okuplja klizačice svih uzrasta i razvija ovaj sport već 18. godinu.

Na Trofeju će posljednji test uoči travanjskog Svjetskog prvenstva u Budimpešti imati seniorski sastav Pahuljica, a svoje umijeće pokazat će i ambiciozne kadetkinje te na svečanom otvaranju i 40 članica sinkro-škole.

Zbog sinkroniziranog klizanja u Zagreb će ponovno doći više od 1.500 inozemnih gostiju, klizačica, pratećih članova ekipe, sudaca, klizačkih dužnosnika, navijača…

Ovo je već 16. sezona kontinuiranog organiziranja velikih međunarodnih priredbi u sinkroniziranom klizanju u našem gradu, a od 2001. kada je organiziran prvi Trofej, do danas, u Domu sportova nastupile su 142 različite ekipe iz 24 zemlje svijeta, a pratilo ih je ukupno 102.000 gledatelja!

Zbog svega ovoga, organizatori, Hrvatski klizački savez i KSK Zagrebačke pahuljice i ovaj put s pravom očekuju punu Ledenu, kakvu je ovaj sport imao svake godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.