Vištica osvojio treće mjesto na Ironman utrci u Boltonu

Vištica osvojio treće mjesto na Ironman utrci u Boltonu

"Zadovoljan sam plasmanom, ali ne u potpunosti i izvedbom na utrci ", rekao je nakon utrke skromno, sjajni hrvatski triatlonac.

Foto: www.andrejvistica.com

Andrej Vištica zauzeo je treće mjesto na Ironmanu UK u engleskom gradu Boltonu u nedjelju.

Nakon plivanja u jezeru Pennington Flash, Vištica je bio deveti. Najbrže su isplivali Francuz Guillaume i Britanac Wiltshire, sedam minuta iza njih se nalazila grupa od šest natjecatelja. Hrvatski je predstavnik iz vode izašao dodatne dvije minute iza grupe.

Guillaume je preuzeo kontrolu na biciklu i u prvih 120 kilometara povećao prednost na preko deset minuta. Međutim, u završnim kilometrima je imao probavnih problema. Poteškoće za Francuza su se nastavile i na trčanju pa je nakon 15 kilometara odustao. Vodstvo je preuzeo Estonac Kostegarov i uspio ga zadržati do kraja. Na drugo mjesto plasirao se Nijemac Thomschke, dok se prava borba vodila za treće mjesto.

Naš predstavnik  je biciklistički segment završio na sedmom mjestu, no s početkom trčanja  je uslijedilo pravo nadmetanje između Hrvata i Šveđanina. Šveđanin Danielsson je na početku  imao preko deset minuta prednosti pred Višticom. Odličnim trčanjem u prvih 33 kilometra Vištica je tu prednost smanjio na nešto više od jednu minutu. Bilo je samo pitanje vremena kada će prestići Šveđanina. Našeg triatlonca uhvatili su i grčevi, no unatoč svim otežavajućim okolnostima, Vištica  u zadnjim kilometrima prestiže  Danielssona i zasluženo se penje na postolje. Svaka čast majstore!

Evo što je nakon utrke rekao naš reprezentativac:

“Trebao mi je plasman u prva tri na ovoj utrci da osiguram kvalifikaciju na Ironman svjetsko prvenstvo na Havajima, tako da mogu reći da sam cilj ispunio. Zadovoljan sam plasmanom, ali ne u potpunosti i izvedbom na utrci.” 

Foto: Andrej Vištica/ Facebook

Foto: Andrej Vištica/ Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.