Vjeko Kobešćak uoči treće utakmice finala: “Moramo se podići u igri”

Vjeko Kobešćak uoči treće utakmice finala: “Moramo se podići u igri”

Finalna serija izjednačena je 1:1.

Vjekoslav Kobeščak

Danas je u Gružu na rasporedu treća utakmica finala Prvenstva Hrvatske u vaterpolu između dubrovačkog Juga i zagrebačke Mladosti. Gospari su se uoči finalne serije pripremali danas proslaviti naslov prvaka, međutim Mladost je u subotu bila bolja u drugom finalnom meču i izjednačila seriju koja se igra na tri pobjede.

“U Zagrebu smo odigrali lošu utakmicu, Mladost je bila bolja. Iako je rezultat bio pozitivan u prvom dijelu utakmice mi ni tada nismo igrali dobro. To je dokaz da rezultat prve utakmice nije bio realan. Ono što je Mladost odigrala u drugoj utakmici je na razini Lige prvaka. Moramo podignuti puno stvari u našoj igri u sutrašnjoj utakmici. Definitvno je da se Mladost ovom pobjedom psihološki digla i za očekivati je da sada imamo finale kakvo bi svi željeli.” – riječi su trenera Juga Vjekoslava Kobešćaka.

Mladost je u Zagrebu odigrala sjajnu utakmicu, a iz tabora Žabaca nadaju se da mogu još jednom iznenaditi, iako su i samo svjesni da je Jug jača momčad i prepuštaju mu ulogu favorita.

“Nije lako igrati u Gružu. Vjerujemo kako će ih ovog puta bodriti njihova publika, ali mi ćemo se probat oduprijet ponajviše njihovom prvom naletu. Ako se uspijemo tu obraniti i ući u drugu i treću četvrtinu sa malim zaostatkom, onda možemo nešto i napraviti u toj utakmici. U odnosu na drugu utakmicu, to će biti jedna nova utakmica i nikako ne bi htio davat najave koje nemaju mjesto. Jug je jedna fantastiča ekipa, među četiri najbolje u Europi, tako da bilo kakva pretendencionalna najava ne bi u redu prema njima.” – riječi su trenera Mladosti Zorana Bajića.

Treća utakmica finala doigravanja Prvenstva Hrvatske Jug CO – HAVK Mladost igra se sutra s početkom u 18,00 sati uz izravan prijenos na drugom programu Hrvatske televizije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.