Vjekoslav Kobešćak, izbornik juniora: Cilj je da neki od ovih igrača zaigraju u A reprezentaciji

Vjekoslav Kobešćak, izbornik juniora: Cilj je da neki od ovih igrača zaigraju u A reprezentaciji

- Pripremni turniri za mene su kao i treninzi - priprema za glavno natjecanje te sezone, a to je za ovu generaciju LEN europsko prvenstvo u Gruziji, kaže Kobešćak

Hrvatska vaterpolo juniorska reprezentacija

Budućnost hrvatskog vaterpola, juniorska U 19 reprezentacija, posljednjih tjedana ostvaruje odlične rezultate. Upravo su osvojili jak međunarodni turnir u Parizu, što je odlična najava za LEN europsko juropsko prvenstvo koje se u Gruziji igra od 24. do 31.08.2014. Hrvatski su vaterpolisti do pobjede na pariškom turniru došli pobjedivši reprezentacije Francuske, Srbije i Australije.

– Pripremni turniri za mene su kao i treninzi – priprema za glavno natjecanje te sezone, a to je za ovu generaciju LEN europsko prvenstvo u Gruziji. Očekuje se da od šesnaest sudionika barem njih deset bude konkurentno za medalju!, izjavio je trener U 19 reprezentacije Vjekoslav Kobešćak i dodao:

– Mi smo imali dosta dug period, odradili smo vrlo kvalitetne pripreme, a ovdje je već puno igrača sa seniorskim iskutsvom; nekoliko njih je već bilo i s A reprezentacijom. Osim dobrog rezultata naš cilj je da neki od ovih igrača budu konkurentni i zaigraju u A reprezentaciji!

Hrvatski su juniorski reprezentativci prije Pariza ostvarili odličan rezultat i na Stuttgart kupu, na kojem se zauzeli drugo mjesto iza Mađarske, a ispred Italije, Njemačke, Australije te Slovačke.

Na pripremama i pripremnim turnirima za Hrvatsku su igrali: Matej Matijević, Marin Jukić, Fran Čubranić, Luka Kaleb, Luka Jovanović, Toni Paskojević, Karlo Erak, Luka Lozina, Loren Fatović, Filip Tomašek, Ivan Domagoj Zović, Dario Rakovac, Antun Goreta, Antonio Buha, Andrija Bašić i Ivan Živković.

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Vjekoslava Kobešćaka posljednje pripreme uoči puta u Tbilisi odrađuje u Varaždinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.