Vaterpolski transfer godine

Vjekoslav Kobeščak novi trener Juga

Vjekoslav Kobeščak novi trener Juga

Vjekoslav Kobeščak iz zagrebačke Mladosti prešao je u redove rivalskog Juga te će već 4. ožujka predvoditi svoju momčad protiv Primorja u Ligi prvaka...

Vjekoslav Kobeščak

Ne izazivaju samo nogometni transferi buru kad su u pitanju prelasci između ‘rivalskih’ redova. Velike je polemike sada izazvao vaterpolski ‘transfer godine’, u kojem je glavni junak Vjekoslav Kobeščak.

Dosadašnji trener zagrebačke Mladosti zamijenio je plivalište uza Savu Gružem, preuzevši vođenje dubrovačkog Juga od smijenjenoga Mihe Bobića, a prelazak je osobito zanimljivi i iz razloga što je upravo Bobić u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske bio pomoćnik tadašnjem izborniku Kobeščaku.

Strateg Juga dao je ostavku zbog redanih lošijih partija (i rezultata) Jugaša, a osobito tijesne pobjede nad Mladosti (koja je nastupila bez pet važnih igrača) te neriješen rezultat protiv Radničkog.

Kobeščaka će na klupi žabaca zamijeniti dosadašnji pomoćnik Hrvoje Hrestak, a već 4. ožujka novi će Jugov šef struke predvoditi svoje pulene u utakmici Lige prvaka protiv Primorja.

“Zadnje igre nisu bile na razini kakvu smo očekivali i na kojoj Jug može i mora igrati i zbog toga sam podnio ostavku. Određeni se problemi, nažalost, u klubu gomilaju godinama, a ja, baš kao i igrači i uprava, snosimo svoj dio odgovornosti. Želio sam na ovaj način pomoći klubu”, rekao je Bobić za službenu stranicu Juga.

“Kritike na naš račun su opravdane, ali moram istaknuti kako ću ja, kao Jugaš, zauvijek biti uza svoj klub. Pozivam sve koji su prijatelji kluba da se pridruže i da podržimo momčad kako bismo već ove sezone ostvarili što bolji rezultat i osvojili trofej”, zaključio je.

Kobeščak je pak kratko rekao: “Prihvatio sam poziv Juga, što je u ovom trenutku veliki izazov. Ovaj potez smatram ogromnim iskorakom u svojoj karijeri, a o planovima i ciljevima više bih govorio kada momčad preuzmem i formalno.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.