Vladimir Canjuga, izbornik rukometašica: Grlo mi je već načeto što znači da se radi na veliko

Vladimir Canjuga, izbornik rukometašica: Grlo mi je već načeto što znači da se radi na veliko

Krećemo s podizanjem fizičke spreme, zaokružujemo ciklus od pet treninga. Radimo na obrani i izdržljivosti, moramo odmoriti cure, ali i držati fizičko opterećenje na visokom nivou, kaže Canjuga

Vladimir Canjuga/Getty Images

Europsko prvenstvo za rukometašice koje će se od 7. do 21. prosinca održati u Hrvatskoj i Mađarskoj uistinu je sve bliže stoga su u Varaždinu ovoga tjedna s pripremama započele i hrvatske reprezentativke koje će u subotu u Varaždinu po prvi puta provjeriti svoju spremnost s reprezentativkama Crne Gore, dok ih nešto više od tjedan dana kasnije očekuje početak natjecanja u skupini C gdje čekaju Švedska, Njemačka i Nizozemska.

Izbornik Hrvatske Vladimir Canjuga u Varaždinu je stoga dva dana po okupljanju kratko prokomentirao situaciju u reprezentaciji i same pripreme.

– Tri dana smo u Varaždnu, a grlo mi je već načeto što znači da se radi na veliko. Okupili smo se u ponedjeljak u raštrkanom vremenu jer su Podravka i Lokomotiva igrali Ligu prvakinja. Lokosice su stigle oko 23 sata, dok je Podravka stigla u 19 sati i nisu išle na prvi trening već kod fizioterapeuta. Prvi trening smo odradili s osam igračica. U utorak je ponovljen trening cijele ekipe, no prvi pravi trening je u srijedu gdje je na rasporedu snaga i obrana 5-1. Krećemo s podizanjem fizičke spreme, zaokružujemo ciklus od pet treninga. Radimo na obrani i izdržljivosti, moramo odmoriti cure, ali i držati fizičko opterećenje na visokom nivou.

– U četvrtak su cure slobodne, doći će malo u grad na kavu, da se prošeću i da Varaždinci vide da se nešto događa. Slijedi nam potom ciklus od četiri specijalizirana treninga, četiri s kadetima GRK Varaždina i četiri s onima iz Ivančice Ivanec. Dakle, radi se o pucačima s visinom koji mogu parirati našim curama koje će igrati u trojkama i četvorkama da možemo simulirati obranu, dakle, kako bi Penezić, Bašić i Mičijević istrenirale pucački dio treninga. To je praksa koju godinama provodimo.

– U petak ćemo imati dva treninga i u subotu ujutro jedan lagani treninga budući da je u 17 sati generalna proba s Crnom Gorom. Bit će to utakmica punih sastava, a u nedjelju slijedi utakmica zatvorenog tipa s istim protivnikom, pojasnio je sve Canjuga te otkrio i ponešto o prvoj pripremnoj utakmici Hrvatica koje, pak, pomalo muku muče s povredama.

– Tatari je pala na kuk protiv Budućnosti, Penezić je dobila udarac u rebra i imamo tri, četiri sitne povrede, Grubišić, naime, muči koljeno, no molim Boga da do početka sve bude u redu, da se dobro pripremimo i odmorimo, zaključio je Vladimir Canjuga.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.