Vladimir Canjuga: Moramo poraditi na obrani jer u napadu smo limitirani

Vladimir Canjuga: Moramo poraditi na obrani jer u napadu smo limitirani

Glavni cilj je nastaviti s obranom 5-1 koju smo počeli primjenjivati na prijašnjim natjecanjima, kaže Canjuga

Vladimir Canjuga/Getty Images

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija protekli tjedan nalazi se na pripremama u Umagu. Naime, Hrvatska i Mađarska u prosincu zajednički će organizirati Europsko prvenstvo tako da obje zemlje ne moraju igrati kvalifikacije. Idealna prilika da u međusobnim ogledima odrade prijeko potrebne utakmice. U subotu Hrvatska i Mađarska snage će odmjeriti od 18 sati, te u nedjelju od 10 sati.

– Početak priprema za Europsko prvenstvo za nas je bio odmah nakon što se nismo uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo u Srbiji. Odigrali smo već dva turnira, jedan u Mađarskoj drugi u Srbiji. Ovo je nastavak priče i vraćanja reprezentativki koje su izbivale dugo vremena, neke zbog ozljeda, neke zbog drugih razloga. Želja je da se sve igračice situiraju i zdravstveno i igrački, rekao je izbornik Vladmir Canjuga.

– Najvažnije da zadržimo kontinuitet uigravanja i nastavimo homogenizirati ekipu. O fizičkoj pripremi ne razmišljamo jer bit će nam važno da cure maksimalno rade u klubovima uoči Europskog prvenstva. Nadamo se samo da se nitko neće ozlijediti i da završne pripreme dočekaju zdrave. U ove dvije utakmice protiv Mađarske glavni cilj je nastaviti s obranom 5-1 koju smo počeli primjenjivati na prijašnjim natjecanjima. Da nam ta agresivna igra bude forte, da tu napravimo iskorak. Moramo priznati da smo u napadu limitirani kvalitetom i teško možemo napraviti veća poboljšanja, ustvrdio je Vladimir Canjuga.

U reprezenzaciju se vratila Miranda Tatari.

– Atmosfera je uvijek odlična. Uživam u svakom treningu, hvala Bogu sve smo zdrave, nema većih problema. Bitne su nam ove utakmice da vidimo gdje smo, kako funkcioniramo. Naše posljednje pravo izdanje bilo je ono na Olimpijskim igrama. Na Europskom prvenstvu nismo bile kompletne, na Svjetsko prvenstvo se nismo kvalificirale, a sada ne igramo kvalifikacije. Koliko je to prednost, toliko i nedostaje jakih utakmica. Ovo je prilika da isprobamo ono što treniramo, da vidimo što je dobro, a što loše, ustvrdila je Miranda Tatari.

Jedna od uzdanica reprezentacije je i Katarina Ježić.

– Volim biti u ovom društvu, volim trenirati s ovim curama. Uživam u svakom treningu, u ispijanju kave i druženju. Da mogu birati bila bi čitav život s njima. Treninzi nisu naporni jer više radimo na taktici nego na fizičkoj spremnosti. U svaku utakmicu ulazimo s pozitivnom energijom. Ako odigramo dobru obranu, onda dolazi dobar napad i imamo samopouzdanja. To je ključ svega, zaključila je Katarina Ježić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.