Vladimir Canjuga: Mlade igračice imaju se priliku sada dokazati

Vladimir Canjuga: Mlade igračice imaju se priliku sada dokazati

- Ovo je priprema za ono što nas očekuje, Europsko prvenstvo na domaćem terenu. Vjerujem da ćemo u svakoj utakmici dati maksimum, rekla je vratarka Marta Žderić

Vladimir Canjuga/Getty Images

Hrvatske rukometašice pobjedom protiv Poljske otvorile su nastup na Croatia Cupu. Poljska je prošle godine na Svjetskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto što dovoljno govori o njezinoj kvaliteti.

– Poljska i Srbija su igrale u polufinalu Svjetskog prvenstva. Mi smo Poljsku analizirali, ali jedno je analizirati, a drugo je igrati protiv takovg suparnika, ustvrdio je Vladimir Canjuga, izbornik hrvatskih rukometašica.

– Radi se o jakoj ekipi, to se vidjelo u prvom poluvremenu. Kombinirali smo 5-1 i 6-0 obranu. Dosta sam mijenjao igračice, želja je da na svakoj poziciji imamo dvije igračice koje mogu igrati u obrani 5-1 i 6-0. Cijelo drugo poluvrijeme esmo držali visok tempo kojeg Poljska nije mogla pratiti. Ima tu mladih igračica, Ćamilu Mićijević sam pratio cijelo proljeće u prvenstvu igrala je i na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Sada ima priliku dokazati se, dovodimo mlade igračice koje želimo forsirati u ovom periodu i dati im priliku. Katarina Ježić je to dobro iskoristila prije tri godine u Brazilu. Da li će to sada iskoristiti neka od mlađih igračica, vidjet ćemo. Nedostaje nam i Lidija Horvat koja je ozlijeđena, tu su još u konkurenciji dvije, tri igračice, ustvrdio je Canjuga.

Marta Žderić imala je zaoaženu ulogu.

– Odigrale smo dobru obranu, osobno sam zadovoljna, odradila sam vrhunske pripreme u Budućnosti. Osjećam se vrlo dobro, bilo je pogrešaka, mlada sam, naučit ću. Znale smo da su dobra ekipa, dale smo maksimum. Ovo je priprema za ono što nas očekuje, Europsko prvenstvo na domaćem terenu. Vjerujem da ćemo dati maksimum u svakoj utakmici. Osjećam se odlično i svaku minutu koju dobijem ću iskorisiti, rekla je Marta Žderić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.