Vladimir Canjuga skratio popis za EP, konačna lista putnika bit će poznata u ponedjeljak

Vladimir Canjuga skratio popis za EP, konačna lista putnika bit će poznata u ponedjeljak

- Cijela Hrvatska očekuje medalju i ako kao domaćin ne uspijemo napraviti ništa u tom pogledu teško da će se popularizirati ženski rukomet, rekao je Canjuga

Vladimir Canjuga/Getty Images

Izbornik ženske seniorske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je popis 20 igračica na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u Hrvatskoj i Mađarskoj održati od 7. do 21. prosinca. O konačnom popisu od 18 igračica Canjuga je otkrio kako će biti poznat u ponedjeljak nakon novih susreta domaćeg prvenstva te Lige prvakinja.

– Manje je od 14 dana preostalo do okupljanja reprezentacije, dakle, bit će to 24. studenog u ponedjeljak. Međutim, imamo tehničkih problema s nesretnim ždrijebom Lokomotive i Podravke u Ligi prvakinja, naime, cure se s gostovanja vraćaju tijekom noći. U ponedjeljak se okupljamo bez obzira na sve i kompletirat ćemo se tijekom ponedjeljka kako bi u utorak krenuli s normalnim radom, kao i ostvarivanjem zacrtanih plana i programa.

– Same pripreme odvijat će se u dvije faze. Prva faza traje od ponedjeljka do nedjelje kada bi sve kulminiralo utakmicom u subotu 29. studenog protiv Crne Gore. Kolega Adžić i ja dogovorili smo se da će to biti utakmica punih sastava i generalna proba pred punim gledalištem u Varaždinu. U nedjelju ujutro bit će utakmica zatvorenog tipa gdje će igrati igračice koje imaju manju minutažu da u manje od 24 sata ne istrošimo previše udarne igračice i to samo sedam dana do početka EP, kaže Canjuga.

– Četiri kružna napadača sigurno neće ići, a koje će igračice ostati moramo pričekati da vidimo današnju hrvatsku ligu i za vikend Ligu prvaka. Ostalo je zaista dilema, nisam siguran hoće li otpasti vratarka, ali ne brinem jer ćemo tijekom EP-a moći raditi tri izmjene tako da se u sljedeći krug može pozvati igračica koja nije s nama u Varaždinu, rekao je Canjuga.

Na kraju je Canjuga otkrio ciljeve reprezentacije za nadolazeće Europsko prvenstvo.

– Cijela Hrvatska očekuje medalju i ako kao domaćin ne uspijemo napraviti ništa u tom pogledu teško da će se popularizirati ženski rukomet. Najosnovniji cilj je polufinale jer sve četiri ekipe se izravno plasiraju na SP u Danskoj. Znamo da se polufinale igra u Mađarskoj, a ne u Hrvatskoj. No, kada bi se ušlo među četiri ekipe imali bi dvije utakmice borbe za medalju. Polufinale je, dakle, realni cilj i kako bismo dobili lakši put prema OI. Naime, nama je tada godina dana priprema za SP gdje je za vjerovati da će do tada cure same odstupiti jer imaju dosta godina i htjele bi prestati s reprezentativnom karijerom s EP kod kuće.

Popis rukometašica za Europsko prvenstvo 2014.:

1. Jelena Grubišić (Györ)
2. Marta Žderić (Budfućnost)
3. Ivana Jelčić (Lokomotiva)
4. Maja Zebić (Vardar)
5. Tea Grubišić (Lokomotiva)
6. Aneta Benko (Lokomotiva)
7. Anita Gaće (Dinamo Volgograd)
8. Katarina Ježić (Lokomotiva)
9. Vesna Milanović-Litre (Györ)
10. Andrea Čović (Podravka Vegeta)
11. Dragica Džono (Podravka Vegeta)
12. Lana Franković (Sesvete)
13. Andrea Penezić (Vardar)
14. Ćamila Mičijević (Zamet)
15. Miranda Tatari (Podravka vegeta)
16. Maja Kožnjak (Lokomotiva)
17. Kristina Elez (Podravka vegeta)
18. Sonja Bašić (Lokomotiva)
19. Žana Marić (Bietigheim)
20. Lidija Horvat (Lokomotiva)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.