Vlašić donio Hajduku Europu

Vlašić donio Hajduku Europu

Hajduk je pobjedom nad Zagrebom izborio izlazak na europsku scenu...

Nikola Vlašić/Foto: www.hajduk.hr

Odigrane su prve utakmice pretposljednjeg kola MaxTV Prve lige. Najzanimljiviji susret bio je izravan okršaj za nastup u Europi na Poljudu, u kojemu je Hajduk svladao Zadar s minimalnih 1:0 te tako ipak ispunio cilj i sljedeće će sezone izaći na europsku pozornicu.

Hajduku je trijumf donio mladi Nikola Vlašić, potvrdivši tako kako ga ne apostrofiraju uzalud ponajboljim igračim bilih u drugoj polovici prvenstva.

Vlašić je zabio u 20. minuti iz lijepog voleja, a pokazalo se da je to bilo dovoljno protiv zagrebačkog sastava – premda je momčad Vjekoslava Lokice itekako imala svoje šanse. Ispriječio se ipak i drugi junak susreta – nesavladiv je među vratnicama bio, naime, Lovre Kalinić.

“Nakon dugo sam vremena zadovoljan svojom partijom. Utakmica je bila teška, bio je prisutan psihički teret i to nam je otežalo situaciju. Zagreb je imao svoje prilike, baš kao i mi, ali razlika je što smo mi jednu iskoristili, pobijedili i Europa je tu”, kazao je presretni vratar majstora s mora.

“Ekipa osjeti dodatan impuls kad je vratar na visini zadatka te daju svoj maksimum. Ostvarili smo cilj, bilo je i oscilacija, ali najvažnije je da je na kraju sve dobro završilo. Nije ugodno raditi kad se stalno mijenjaju treneri, uvijek je prisutna nervoza, a i imali smo nekih problema s ozljedama”, dodao je te prepustio mikrofon Vlašiću.

“Napokon je stigao i taj gol. Presretan sam jer sam svojim igrama u posljednje vrijeme jako zadovoljan. Puno sam podigao formu, a samo mi je nedostajao pogodak”, kratak je bio mladi veznjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.