Vlašić: “Imam dva cilja u Evertonu, najviše se slažem s Bainesom, a najviše učim od Rooneyja“

Vlašić: “Imam dva cilja u Evertonu, najviše se slažem s Bainesom, a najviše učim od Rooneyja“

Nikola je otkrio koje ciljeve ima za vrijeme igranja u Evertonu.

Foto: Goal.com

Igrač hrvatske nogometne reprezentacije i engleskog Evertona, Nikola Vlašić, dao je ekskluzivan intervju za Goal u kojemu se dotaknuo brojnih tema.

“Premiership je najbolja liga na svijetu, a ja sam želio izazov i želio sam se dokazati u momčadi kakva je Everton. Jasno, odluka nije bila jednostavna jer razlika definitivno postoji. U odnosu na HNL, ovdje se igra puno brže i dakako infrastruktura je puno bolja“, započeo je Vlašić.

Prokomentirao je i koliko mu se bilo teško priviknuti na uvjete u Engleskoj:

“Nije bilo jednostavno i trebalo mi je vremena za prilagodbu. Doduše, u momčad sam stigao prije dva mjeseca i još uvijek ne mogu reći da kompletno razumijem taktiku igre i momčadi. Potrebno mi je još vremena da dostignem svoj puni potencijal“.

Nikola kaže i da mu je pomogla činjenica da dolazi iz ogromne sportske obitelji:

“Najmlađi sam u obitelji pa sam uvijek imao podršku, ostali su me članovi ohrabrivali. Obitelj mi je davala zaista dobre savjete jer svi imaju iskustva kao profesionalni sportaši. Od malih nogu naučen sam na disciplinu i znam puno toga što drugi nisu imali priliku naučiti. Iako nogomet pratim od djetinjstva, nemam nekog posebnog idola“, izjavio je pa se prebacio na suigrače iz Evertona.

“U Evertonu se najbolje slažem s Leightonom Bainesom, koji mi je jako pomogao i u klubu i izvan njega. No slažem se i s drugima, a čast je igrati uz Waynea Rooneyja. Prva stvar kada sam došao kući je bila da sam rekao tati – Tata, ja treniram s Rooneyjem! Pokušavam naučiti što je više moguće od njega, jer znam kakva je igračka klasa“, rekao je Vlašić.

Za kraj, otkrio je i koje ciljeve si je zadao:

“Imam dva cilja. Prvi je razvijanje ritma u svakoj utakmici kako bih sam sebi, ali i trenerskom osoblju dokazao koliko mogu u ovako velikoj ligi, a drugi je povezan s nogometom kao ekipnim sportom. Nije važan samo jedan igrač te ću pokušavati izvući ono najbolje od sebe ne bih li pomogao klubu“, zaključio je Vlašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.