Vlašić: “Nema šanse da odem iz Hajduka”

Vlašić: “Nema šanse da odem iz Hajduka”

Nikola Vlašić je govorio o svojoj budućnosti i novoj sezoni...

Nikola Vlašić/Foto: www.hajduk.hr

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Nikola Vlašić iznio je stavove oko budućnosti i nove sezone. Izjavio je: “Mislim da ovo mora biti moja sezona. Jednostavno osjećam da mogu sve i uspije mi sve što zamislim na terenu. Imam puno bolji osjećaj nego prošle sezone kad sam bio novi u prvoj momčadi, to je jako velika razlika. Mislim da sam puno zreliji igrač. Bez problema podnosim napore, dobro radim na treninzima i više nisam početnik u seniorskom nogometu. Svi kažu da izgledam ozbiljnije i starije, a ja se slažem. Uživam u pohvalama.”

Nastavio je: “U nekim situacijama moram biti brži jer grubo startaju na mene. Još nisam imao problema s ozljedama. Na pripremama igram jako dobro, ali mogu i bolje. Želim svaku utakmicu odigrati savršeno. Svi to od mene očekuju, a ja sam siguran da to mogu. Najviše mogu pružiti na poziciji polušpice. Nekad igram i lijevo krilo, ali tamo se osjećam sputano. Jednostavno sam najubojitiji kad igram najvažniju poziciju.”

Dobro surađuje s trenerom Burićem: “Jako puno razgovaramo. Rekao je da mogu stvoriti višak dok držim loptu, ali misli da sam najopasniji kad surađujem sa suigračima i odigramo dvostruko proigravanje. Tata je zadovoljan kondicijskim trenerima. Rekao da je poštuje Tomljanovića i suradnike.”

Osvrnuo se na budućnost: “Nema šanse da još najmanje godinu dana odem iz Hajduka. O tome se uopće ne treba raspravljati. Mislim da je momčad jako napredovala tijekom ovih priprema. Mnogo je mladih igrača koji imaju brzinu i igramo svoju igru. Koncentriramo se na akcije po krilima i potom povratne lopte. To mi se jako sviđa. Dio taktike je i moj precizni udarac nakon povratne lopte. Mislim da moram postizati više pogodaka. Prošle sezone sam imao samo četiri pogotka i pet asistencija. Želim na svakoj utakmici biti strijelac, očekujem da će ovo bit moja sezona.”

Govorio je o pojačanjima i europskim utakmicama: Zoa je jako snažan igrač. Veseli me dolazak Roguljića jer je iznimno dobar igrač i poznajem ga još iz Omladinca. Gledat ćemo snimke utakmica Sillamaea Kaleva. Trener je rekao da nikoga ne smijemo podcijeniti, ali jednostavno se moramo plasirati u iduće pretkolo.”

Pohvalio je trenera: “Donio je disciplinu. Bilo je toga i kod Tudora, ali Burić jako puno pazi na detalje. To je pravi trener s njemačkim mentalitetom.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.