F1 sezona ove godine bez VN Njemačke

F1 sezona ove godine bez VN Njemačke

Ove sezone, po prvi put od 1960, u kalendaru F1 prvenstva bit će samo 19 utrka...

Hockenheimring/Foto: commons.wikimedia.org

Njemačka ove godine vjerojatno neće imati utrku Formule 1. Nakon što je od organizacije Velike nagrade Njemačke prvo odustao Nürburgring, dogovor nije postignut niti sa ‘zamjenskim’ Hockenheimom zbog čega će kalendar F1 – po prvi put od 1960. – brojati tek 19 utrka.

Dvije spomenute staze u domaćinstvima su se izmjenjivale od 2006. godine, no ovoga je puta planirana utrka u Nürburgring otkazana zbog gorućih (financijskih) problema ruskog vlasnika Viktora Karitonina.

Prije nekoliko dana odbijenicu Ecclestoneu i društvu konačno je poslao Hockenheim (‘ne očekujemo organizaciju utrke, jednostavno nema dovoljno vremena da prodamo ulaznice, a u suprotnom bi bila narušena kvaliteta samoga događaja), a sada je konačno sigurno kako se utrka neće moći održati ni na trkalištu u Nürburgringu.

Glasnogovornik trkališta Pietro Nuvoloni kazao je kako “u ovom trenutku nema smisla organizirati utrku, što zbog vremenskih ograničenja, a što zbog problema s organizacijom i ekonomskih razloga”. Organizatori su i ranije izajvljivali kako su spremni podnijeti čak i velike gubitke, no do suglasja očito nije došlo: “Budući da dosad nismo postigli nikakav dogovor, s pregovorima smo i konačno završili”, prenosi njemačka novinska agencija SID.

Utrka je na rasporedu trebala biti 19. srpnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.