Europsko košarkaško prvenstvo kadetkinja

Vođene duhom zajedništva mlade košarkašice svladale Latviju slijedi Italija

Vođene duhom zajedništva mlade košarkašice svladale Latviju slijedi Italija

Kadetska reprezentacija Hrvatske izborila je četvrtfinale Europskog kadetskog prvenstva u A Diviziji. Pobijedili su Litvu 53:49 i u četvrtfinalu će igrati protiv Italije.

Foto: Mihaela Lazić u akciji / fibaeurope.com

Mihaela Lazić mlada je hrvatska košarkašica koja je odigrala sjajnu utakmicu  s Latvijom. Kada netko postigne gotovo pa pola koševa u utakmici koja odlučuje hoće li Hrvatska ući u četvrtfinale ili ne, time je sve rečeno. Mihaela  je protiv Latvije od ukupno 53 postigla 26, a ovo joj je  treće europsko prvenstvo i prema tome već posjeduje europsko iskustvo,  no uz to se vezuje i njena fizička te psihička spremnost  koju pokazuje iz utakmice u utakmicu.

U ekskluzivnom intervjuu što ga je dala za FIBA-in portal, Lazić se osvrnula na odigranu utakmicu : “Ovo je velika motivacija za nas, dokazali smo da spadamo među osam najboljih reprezentacija u Europi. Istina je da smo bili malo nervozni u jednom dijelu ove važne utakmice protiv Latvije, ali smo dali sve od sebe i to je uvijek najvažnije. Svi su nam u Hrvatskoj govorili da je uspjeh ostati u A Diviziji, a eto sada imamo priliku boriti se za medalju.”

Kadetska reprezentacija doista igra kolektivno, duh zajedništva na visokoj je razini za što velike zasluge ima stručni stožer na čelu s trenerom Šimom Vidakovićem. Dolazi vrlo važna utakmica protiv Italije koju naša  kadetska reprezentacija igra danas za ulazak u  polufinale i borbu za medalju.

Ono što je lijepo gledati kod naših cura jest srčanost i besprijekorna borbenost te agresivnost što i dalje treba zadržati. Vidi se da su ekipa koja želi uspjeh i ima motiv i zato samo naprijed, hrabro.

Hrvatska – Latvija 53:49 (20:9, 11:12, 5:17, 17:11)

Hrvatska: Vukšić -, Ujević -, Lazić 26, Muhl 1, Miše 0, Haklička -, Trehub -, Mandić 4, Kostić 15, Mihić 2, Perko 1, Jurić 4. Trener: Šime Vidaković, pomoćni trener: Marija Kovač Mijač
Latvija: Nulle 3, Markova 2, Vinerte -, Klesova 7, Zumenta 3, Ozola 3, Gulbe 8, Mote 11, Meldere 6, Mikelsone 3, Golovko 0, Korenika 3. Trener: Kaspars Majenieks, pomoćni treneri: Ainars Cukste i Matiss Rozlapa

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.