Vori: “Budemo li gunđali, neće biti dobro”

Vori: “Budemo li gunđali, neće biti dobro”

Igor Vori i Luka Stepančić prokomentirali su utakmice protiv Norveške i novi koncept izbornika Željka Babića...

Igor Vori/Getty Images

Norveška je apsolvirana i to je jedino bitno. Hrvatski su rukometaši blijedu partiju iz Stavangera pretvorili u sasvim solidnu pred domaćim tribinama, slavivši na koncu sa šest razlike (31:25).

Bio je to ujedno i debitantski trijumf novog izbornika Željka Babića.

“Još treba puno raditi, analizirati, dogovarati se… Sigurno je da ima mjesta za napredak, a što prije shvatimo i usvojimo nove ideje, svima će nam biti lakše. Budemo li se protivili ili gunđali, neće izaći na dobro”, poručio je kapetan Igor Vori.

“No, ono što je najvažnije i u čemu smo svi složni, jest da ponovno vidimo atraktivnu, lijepu i mladu Hrvatsku. Protiv Turske ćemo biti favoriti kod kuće, dok će protiv Nizozemske biti teško, pogotovo jer su doma jako agresivni i dobro igraju. Sve su to rukometaši koju igraju u Bundesligi, nisu protivnici za podcjenjivanje”, kazao je Vori za HRT.

Prva pobjeda razveselila je i Zagrebaša Luku Stepančića. “Ideje novog izbornika nisu toliko teške i zahtjevne, koliko imamo jako malo vremena. U početku se i nije išlo na neke promjene, bio bi to prevelik šok, no bilo je malo treninga, a snagu nam je uzelo i dugo putovanje. S vremenom će sve sjesti na mjesto – koncept se vidi, morat ćemo dignuti obranu jer napad koliko-toliko dobro izgleda”, najavio je Luka.

“Sada moramo najozbiljnije shvatiti i Tursku i Nizozemsku kao sljedeće protivnike. Trebat ćemo dati maksimum kako bismo izvukli željeni rezultat, ali isto je tako sigurno da će nam ti protivnici poslužiti i za neke nove stvari, uvježbavanje onoga što izbornik od nas traži”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.