Vori: “Svjestan sam da jednom mora doći smjena generacija”

Vori: “Svjestan sam da jednom mora doći smjena generacija”

Igor Vori uvjeren je kako bi hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji mogao dati još mnogo...

Igor Vori/Getty Images

Izbornik kauboja Željko Babić i službeno je otpočeo s pomlađivanjem rukometne reprezentacije uoči Europskog prvenstva koje će se u Poljskoj održati od 15. do 29. siječnja iduće godine.

S popisa kockastih otpao je tako i ‘posljednji Mohikanac’ Igor Vori, koji se morao prisilno pridružiti ostatku članova velike ‘zlatne generacije’ – momčadi koja je harala svjetskim rukometom u Portugalu 2003. i Ateni 2004. godine: Vladimir Šola, Mirza Džomba, Petar Metličić, Ivano Balić, Slavko Goluža, Blaženko Lacković, Davor Dominiković, Tonči Valčić, Goran Šprem

Hrvatski rukometni savez (HRS) obnovio je sponzorski ugovor s mobilnim operaterom Tele2 za razdoblje od sljedeće tri godine, nakon što su uspješnu suradnju započeli 2006. godine. Tele2 je tako zadržao status ekskluzivnog službenog sponzora u kategoriji telefonije i mobilnih komunikacija, a ugovor su ovjerili glavni tajnik HRS-a Damir Poljak te član Uprave Tele2 Viktor Pavlinić.

“Igor je mnogo dao hrvatskom rukometu i nakon dugo vremena neće ga biti na velikom natjecanju. No, jednom mu moramo profilirati pravu zamjenu, a idealna je prilika za to Europsko prvenstvo u Poljskoj. Imamo mlade igrače koji nikada nisu imali tako važnu ulogu a sada smo odlučili napraviti rez i dati im priliku ako pričamo o kakvoj budućnosti. To nisu lake odluke, ali ja ih kao izbornik, zajedno sa stručnim stožerom, moram donijeti. Nadamo se da je i Igor svjestan toga – činjenice kako ipak radimo u interesu hrvatskog rukometa, umjesto da razmišljamo kratkoročno”, objasnio je svoju odluku Babić pred kamerama HRT-a.

35-godišnji Sesvećanin trenutačno je pivot Paris Saint-Germaina, tijekom bogate karijere igrao je za Zagreb, Pallamano Prato, Barcelonu i HSV, a s Hrvatskom je osvojio zlata na Olimpijskim igrama u Ateni i Svjetskom prvenstvu u Portugalu, srebra na svjetskim smotrama u Tunisu (2005) i Hrvatskoj (2009), Eurima u Norveškoj (2008) i Austriji (2010) te bronce na SP-u u Španjolskoj (2013) i EP-u u Srbiji (2012) i Olimpijskim igrama u Londonu (2012).

“Osjećam li da sam mogao dati više? Druga je stvar što ja sada osjećam. Svi moramo biti svjesni da će jednom doći smjena generacija, tako sam i ja. Trener je odlučio kako je odlučio, a što god bilo – ja ću zasigurno biti njihov najvjerniji navijač”, prokomentirao je najbolji hrvatski rukometaš iz 2009. godine u razgovoru za RTL Danas.

Spomenimo i kako će hrvatski rukometaši pripreme za Euro odraditi u dvije faze, obje u Ivanić Gradu, a trenirat će se sve do dana prije puta, koji je planiran za 12. siječnja. Posljednjih su godina kauboji za velika natjecanja vježbali u svom tradicionalnom ‘uporištu’ Umagu, no ovoga se puta nije htjelo gubiti previše vremena na putovanja, s obzirom na to da je Babić sve podredio treningu, za koji mu je potreban “svaki trenutak.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.