Vratar Bayerna na meti HNS-a: “Zainteresirani smo, sada je sve na Lučiću”

Vratar Bayerna na meti HNS-a: “Zainteresirani smo, sada je sve na Lučiću”

Vratar Bayerna Ivan Lučić želi igrati za Hrvatsku

Foto www.hns-cff.hr

Ivan Lučić mladi je vratar Bayerna hrvatskog porijekla. Ima 20 godina i prošao je sve mlade selekcije Austrije, no onda je otpisan. Objasnio je u izjavi za Večernji list: “Izbornik U-20 reprezentacije je rekao da nisam momčadski igrač i to me razočaralo. Stalno se čujem s tim igračima koji se pripremaju za Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu. Odazvao bih se pozivu hrvatskog izbornika. Imam državljanstvo, ali upitno je znaju li oni da ja postojim?”

Njegovi roditelji su iz Rajeva Sela. Ivan je prošle godine posjetio Hrvatsku tijekom poplava, a ovo ljeto želi vidjeti Split. Sjedio je na klupi u tri nedavne utakmice prve momčadi Bayerna. Poštuje trenera: Guardiola je sjajan i puno mi pomaže. Istu pažnju daje meni, Robbenu i Riberyu. Neuer je također odličan. Odmah mi je rekao da se ne bojim niti jednog od igrača i da slobodno vičem na njih dok traje igra. To mi jako mnogo znači. Začudio sam se kako on i Schweinsteiger dobro govore hrvatski.”

Romeo Jozak je za Goal.com izjavio: “Lučić nam je jako zanimljiv. Sigurno je jedan od kandidata za hrvatsku reprezentaciju. No, novost nam je njegov status u Austriji. Mi ćemo uskoro s njime razgovarati i ako bude htio pokrenut ćemo proceduru za promjenu državljanstva. No, to bi trebalo biti jednostavno, ali može trajati i nekoliko mjeseci. Potom bi Lučić ušao u krug kandidata. Mi u U-21 sad imamo Livakovića, Brkića, Malenicu i Mikulića. Oni su svi kvalitetni, ali sigurno ćemo reagirati na Lučićevu želju. Naravno da ne mogu jamčiti da će braniti, ali imat će status kao i svi ostali kandidati. A sve nakon toga ovisi o njegovoj kvaliteti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.