Vratar Hajduka prije važnih ispita: “Domaći igrači moraju pokrenuti kolo”

Vratar Hajduka prije važnih ispita: “Domaći igrači moraju pokrenuti kolo”

Dante Stipica braniti će gol Hajduka u vrlo važnim dvobojima protiv Rudeša i Istre.

Hajduk nikako da uđe u formu. Odlično poluvrijeme protiv Dinama pa raspad sistema protiv Slaven Belupa ustaljena su praksa Carillove momčadi ove sezone. Paradoks u formi Bilih pokušao je objasniti vratar Majstora s mora Dante Stipica.

“Imali smo dobru prilika primaknuti se vrhu, a mi odigramo lošu utakmicu mimo svih dogovora koje smo imali u svlačionici. Slaven se povukao, nije imao ambicije prema naprijed, ali, nažalost, nismo pronašli nikakvo rješenje za probijanje njihova obrambenog bloka”, kazao je Stipica kojemu slijede dvije utakmice protiv davljenika, Rudeša pa Istre.

“Istina, skupljaju se pogreške i time je imperativ veći. Treba se s time znati nositi, izlaziti iz tih situacija kao pobjednik. Boljim predstavama u budućnosti treba se izvući”, nastavio je vratar Hajduka koji se nije htio upustiti u usporedbu domaćih i stranih igrača.

“Ako su stranci u momčadi, onda posjeduju kvalitetu da budu u Hajduku. Svatko od nas želi pobjedu kada izađe na teren, a igrače ne bih dijelio po tome je li netko stranac ili domaći”, rekao je Stipica nastavivši na istu temu.

“Domaći je igrač više naviknut da se nosi s pritiskom, jer se na Poljudu razvija od svoje 10 ili 12 godine. Domaći su ti koji moraju potegnuti kolo, kako ja volim reći. Tako je svuda u svijetu, tako je i u Hajduku. Ali, istina je da bolje razumije kako diše okolina.”

Ipak, Hajduku po mišljenju njegova vratara najviše nedostaje jedan stranac, Marko Futacs koji bi se na teren trebao vratiti nakon zimske stanke.

“Više nedostaje Futacs, jer on je igrač Hajduka na kojeg zbog ozljede ne možemo računati. Svakoj ekipi bi nedostajao takav klasni napadač. Svoju ulogu je odrađivao na visokom nivou i zato je napad radio na višoj razini s Futacsem” zaključio je Stipica otkrivši kako kup nije jedina Hajdukova šansa za trofej.

“Ne bih se složio, bez obzira koje natjecanje igramo, sve je naša šansa. Ne znam zašto se smatra da je prvenstvo već izgubljeno. S dobrim nizom sve se može, moramo se izdići iz loših situacija i sa svakom sljedećom pokazati da su prethodne bile izolirani slučaj.”

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.