Vratili se osvajači medalja s Europskih igara u Bakuu

Vratili se osvajači medalja s Europskih igara u Bakuu

Četvero hrvatskih osvajača medalja vratilo se sinoć iz Bakua s prvih Europskih igara

Sportaši iz Bakua na dočeku/Foto: Stjepan Mileković

Prva skupina hrvatskih sportaša vratila se u ponedjeljak navečer s Europskih igara u Bakuu. Među 21 pristiglim sportašem (i sportašicom) bilo je i četvero osvajača medalja.

Na prvim Europskim igrama medalje su osvojile tri hrvatske karatašice i jedan hrvač. Maša Martinović osvojila je zlato, Jelena Kovačević srebro, Ana Lenard broncu te Dominik Etlinger također broncu.

“Očaran sam uvjetima i organizacijom koje smo imali na Igrama i vjerujem da se nitko ne može požaliti. Ne mogu vam opisati riječima koliko mi ova medalja znači. Već sam 15 godina u hrvanju te sam zbog njega puno odricao, od prehrane do izlazaka, a ova medalja mi je poticaj i podstreh za dalje”, kazao je Etlinger.

Brončanu medalju osvojila je i osvojila i bivša europska prvakinja Ana Lenard: “Imam osjećaj kao da sam se vratila s Olimpijskih igara i osvojila olimpijsku medalju. Sada mi je želja da karate bude olimpijski sport još jača”, zaključila je Lenard i čestitala svim sudionicima prvih Europskih igara.

Srebro Jelene Kovačević vjerojatno je bila njezina posljednja medalje, budući da je najavila završetak karijere te posvećenje postdiplomskom studiji i radu u karate klubu koji je osnovala: “Na Europskim igrama u Bakuu osvojila sam prvu medalju za Hrvatsku, a posljednju u svojoj karijeri. Ovo je bilo posljednje natjecanje na kojem sam nastupila. Imam 30 godina i ovo je lijep kraj moje karijere”.

Posebno je emotivna bila naša jedina, zasad, osvajačica zlatne medalje Maša Martinović: „Ovo mi je najveći uspjeh karijere i sjećat ću se ovih Igara zauvijek. Posebno zato što sam pobijedila u svih pet mečeva te u finalu pobijedila Turkinju s 5:0. Želim puno sreće svim našim sportašima koji su još uvijek tamo i da bude još medalja“.

Osim osvajača medalja, vratili su se i reprezentativci u triatlonu te su ih sve dočekali pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin i zamjenik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Dinko Vukelić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.