Vrbanović: “Ovo je bila jedina moguća odluka”

Vrbanović: “Ovo je bila jedina moguća odluka”

Nakon objave priopćenja HNS je održao konferenciju za novinare...

Foto: Drago Sopta

Odmah nakon objave prilično šokantne odluke o izostanku navijačke potpore na sljedeća tri gostovanja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Hrvatski nogometni savez održao je konferenciju za medije. Damir Vrbanović je izjavio: “Uefa nam je dala drugi žuti karton, no ipak nije pokazala crveni. Dakle, u slučaju novog rasističkog incidenta mi više nemamo prostora za manevriranje. Riječ je o izuzetno ozbiljnoj i dramatičnoj situaciji te smo bili prisiljeni na tešku, ali jedinu moguću odluku. Nismo niti malo sretni zbog toga. Dugo smo razmišljali, ali zaključili smo da nemamo izbora jer je ovo nužna mjera.”

Zoran Cvrk je dodao: “Cilj ove odluke je zaštita reprezentacije. Smanjili smo rizik, ali on i dalje postoji. Naravno da ćemo surađivati s policijom i ostalim nacionalnim savezima, a vjerujem da će navijači razumjeti da samo želimo omogućiti reprezentaciji priliku da na terenu izbori Europsko prvenstvo.”

Mišljenje je iznio i Vladimir Iveta: “Uefa kažnjava stupnjevito i preostala je još samo jedna vrsta kazne. Vjerujemo u uspjeh žalbe. Nastojimo dokazati da HNS i navijači nisu imali nikakve veze sa svastikom. Ali moramo biti spremni i na mogućnost da se kazna ne povuče.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.