Međunarodno natjecanje u karateu od 1. do 2. listopada 2016.

Vrhunska predstava ovoga vikenda – 16. IZDANJE KARATE CROATIA OPEN

Vrhunska predstava ovoga vikenda – 16. IZDANJE KARATE CROATIA OPEN

Najbolje karatistice i karatisti , svih uzrasta iz preko 15. europskih zemalja, 154 kluba, ukupno 1.253 natjecatelja.

Vikend koji slijedi rezerviran je za borilački spektakl u Dvorani Centra Zamet u Rijeci.  Veliki sportski događaj obilježit će nastupi najboljih  karatistica i karatista. Po svemu sudeći bit će to vrhunsko sportsko nadmetanje koje kreće u subotu, a svoj epilog će dobiti u nedjelju. Natjecanja će se održavati tijekom cijelog dana, a ulaz je besplatan.

Ujedno je ovo i prilika da nacionalne reprezentacije prijateljskih zemalja provjere svoju kvalitetu prije svjetskog prvenstva za seniore i seniorke koje će se održati u Linzu u studenom 2016. godine.

Kategorije u kojim će se natjecatelji natjecati: Kumite u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobne skupine: 7-9 godina; 10-11 godina; mlađi kadeti/kadetkinje (12,13 god.); kadeti/kadetkinje (14,15 god.); juniori (16, 17  god.); mlađi seniori (18-21 god.); seniori (18+ god.) Zanimljivo je spomenuti kako će ove godine Croatia Open 2016. imati  i posebno natjecanje unutar sebe tzv. Kup nacija  u kojem će nacionalne ekipe različitih zemalja odmjeriti snage jedna protiv druge.

Druga kategorija natjecanja su Kate, a dobne skupine natjecatelja su od cicbana do veterana. Kako i u  individualnoj kategoriji,  sudionici natjecanja natjecat će se i ekipno prema kategoriji uzrasta. Unutar navedene kategorije na natjecanju će sudjelovati i sportaši, osobe s invaliditetom koji čine  kategoriju kate osobe s invaliditetom u muškoj i ženskoj konkurenciji, a prema stupnju invaliditeta (u invalidskim kolicima,  s metalnim poremećajem te  slabovidini i slijepi).

Na sljedećoj poveznici mogu se pronaći natjecatelji prema kategoriji, zemlji, uzrastu ili klubu…

I jedno je sigurno, ovaj vikend  svi putevi vode u dvoranu Centra  Zamet na borilački spektakl i svi smo pozvani.

foto: World Karate Federation facebook

foto: World Karate Federation facebook

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.