- Popodnevni trening imam zajedno sa Šatilovim i ostatkom reprezentacije. Meni je to odlično, nisam sam u dvorani., kaže Ude

Vrhunski gimnastičar Aleksandar Šatilov posjetio Nedelišće i Filipa Udea

Vrhunski gimnastičar Aleksandar Šatilov posjetio Nedelišće i Filipa Udea

- Popodnevni trening imam zajedno sa Šatilovim i ostatkom reprezentacije. Meni je to odlično, nisam sam u dvorani, rekao je Filip Ude

U Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću posljednjih godina dolazile su mnoge zvijezde ovog sporta. Jedna od  najvećih svratila je ponovo ovih dana. Najbolji europski parteraš, dva puta treći na svijetu (2009. i 2011) i prošle godine najbolji sportaš Izraela, Aleksandar Šatilov.  Sa sobom je u Hrvatsku doveo veliku delegaciju, kompletnu seniorsku i juniorsku reprezentaciju svoje zemlje koja se priprema zajedno s hrvatskim vježbačima.

– Kupili smo najnoviji model partera na kakvom će se natjecati na Europskom prvenstvu u Sofiji ovog proljeća. To je samo još jedan od razloga da najbolje reprezentacije odaberu naš centar, ponosan je sportski direktor centra, Marijo Vukoja.

Jedan od domaćina ovom izraelskom društvu je i naš srebrni olimpijac, Filip Ude.

– Popodnevni trening imam zajedno sa Šatilovim i ostatkom reprezentacije. Meni je to odlično, nisam sam u dvorani.  Društvo uvijek dobro dođe. Sada sam pojačao svoju vježbu na parteru koja će mi uz standardno konja s hvataljkama, biti jača sprava ove sezone, pa na treningu ovih dana ima malo i nadmetanja sa Šatilovim. Jednostavno, hoćeš pokazati što si naučio, što možeš. Drago mi je da je naš centar sve puniji, da su ostale reprezentacije prepoznale kakav dragulj imamo, rekao je Filip Ude.

Gostima Atona u petak je dobrodošlicu zaželio i Darko Dania, novi načelnik Općine Nedelišće čija je vizija da centar Aton ne bude samo nacionalni, nego i regionalni centar gimnastike.

Nakon Izraelske delegacije, dolazak su rezervirale najjače reprezentacije Slovenije, Austrije i Mađarske s kojom bi  ponovo u Hrvatsku trebao doći najbolji vježbač na konju s hvataljkama posljednjih godina, olimpijski pobjednik Krisztian Berki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.