Vrijedna ostvarenja hrvatskih reprezenativaca u brzom klizanju

Vrijedna ostvarenja hrvatskih reprezenativaca u brzom klizanju

Završila Danubia u Budimpešti

Nakon tri natjecateljska dana, ovaj vikend je završilo peto natjecanje iz Danubia serije koje se održavalo od 6. do 8. siječnja u Budimpešti. Na natjecanju je sudjelovalo 204 natjecatelja iz 13 zemalja pa čak i klizači iz daleke Švedske.

Hrvatski reprezentativci iz zagrebačkog kluba Meteor i ovog su puta bili izuzetno uspješni. Nakon sva tri dana, između sjajnih nastup valja izdvojiti prvo mjesto Katarine Burić u kategoriji seniorki, prvo mjesto Valentine Aščić  i drugo Danijele Ivandić u kategoriji juniorki,  dok se u kategoriji seniora svojim nastupom istaknuo Ivan Martinić  osvojivši tako treće mjesto.

Od ostalih hrvatskih predstavnika Jan Kovačić i Maja Ivandić popravili su svoja dva osobna rekorda na 500 m i na 1000 m. Iduća i zadnja Danubia u ovoj sezoni, održava se od 10. do 12. veljače i to po prvi puta u Zagrebu.

No, za naše reprezentativce nema predaha jer uskoro počinje i Europsko prvenstvo u brzom klizanju na kratke staze. Ono će se ove  godine održati od 13. do 15. siječnja u Torinu. Boje naše zemlje predstavljat će Katarina Burić i Ivan Martinić uz pratnju trenerice Saše Todorović. U oštroj konkurenciji natjecat će se 74 klizača i 60 klizačica.

brzo-klizanje2

brzo-klizanje3

 


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.