Vrsaljko: “Hvala Napoliju na ponovnom interesu, no ostajem u Atleticu da osvojim EL“!

Vrsaljko: “Hvala Napoliju na ponovnom interesu, no ostajem u Atleticu da osvojim EL“!

Šime je dao veliki intervju u kojemu je ponudio odgovore na brojna pitanja.

Foto: Talksport.com

Prije nešto više od mjesec dana Šime Vrsaljko napunio je 26. godinu života, a u svojoj igračkoj karijeri od slabašnog braniča pretvorio se u jednog od ključnih igrača madridskog Atletica.

Njegovu igru krase prodori po desnom boku, pomoću kojih je upisao i četiri asistencije, a jedini segment igre u kojemu se treba poboljšati je agresivnost, jer na svakoj drugoj utakmici upravo on zaradi žuti karton.

No, zbog čega je to tako? Naime, Napoli je ove zime htio dovesti Šimu podno Vezuva, no desni bek je rekao da ne može. Kao rezultat dobio je i produljenje ugovora, koji ga veže do 2022. godine.

Sam Šime dao je odgovore na neka pitanja. Kao prvo i osnovno, što se točno događalo u smiraju prijelaznog roka?

“Za nogometne prilike ništa senzacionalno. U Madridu se osjećam fantastično, a tada je idealnoj situaciji samo nedostajalo da igram. Odnosno, igram u kontinuitetu, jer pored svih idealnih stvari, od kluba, preko navijača i stadiona, ja nisam bio ispunjen kao igrač“, rekao je.

“Ja sam profesionalac i oko moje situacije nisam se požalio nikome. Ali, imao sam otvoreni razgovor s Diego Simeoneom i upravom te im natuknuo da je moj prioritet što više igrati. Nalazim se na početku najboljih godina karijere i ne bih volio da ovaj moj mukotrpan rad i zalaganje negativno utječu i na odlazak na Svjetsko prvenstvo“, nastavio je Šime.

Osvrnuo se tada i na cijeli potencijalni transfer u Napoli:

“Napoli je bio prvi i najkonkretniji u želji mog dovođenja. No znao sam da Atletico ne želi pregovarati o mom odlasku. Zahvalan sam im na interesu i pokazanom poštovanju prema meni kao igraču i njihov ponovni interes doživio sam kao veliko priznanje, no trener i uprava su mi iskazali veliko povjerenje i vrlo sam sretan jer i dalje ostajem u klubu“.

Za kraj, odgovarao je i na pitanja oko naslova prvaka i cjelokupne sezone:

“Sezona, barem u domaćem nogometu, je dobra. Drugi smo na tablici i imamo priliku ugroziti i Barcelonu, ali moramo se paziti i Valencije i Reala, koji su iza nas. Do kraja je još ostalo dosta utakmica i moramo dati sve od sebe da izvučemo maksimum. Iz Kupa smo ispali, no smatram da imamo potencijal za osvajanje Europske lige“, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.