Vrući vikend adrenalina na Grobniku

Vrući vikend adrenalina na Grobniku

Foto: Grobnik Track Day Facebook

Na Grobniku, mjestu u blizini Rijeke,  još danas i sutra traje vrući vikend adrenalina’ . Nakon nekoliko godina ponovno  imamo utrku turističkih automobila koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske.

Sve je startalo jučerašnjim danom i tehničkim pregledima vozila te neslužbenim isprobavanjem staze za sve zainteresirane vozače. Službeni program ove Međunarodne kružne utrke počeo je danas jutarnjim treninzima, a već oko podneva biti će prve bodovne utrke. U nedjelju treninzi počinju od 9 sati i 30 minuta, a također od podne slijede druge bodovne utrke.

Na utrci  će biti prisutni vozači iz desetak zemalja, Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Srbije i Slovenije i uglavnom su to vozači turističkih automobila koji su podijeljeni u nekoliko klasa i kategorija, bit će tu interesantnih vozila, dakako.

Dodajmo i kako će se u ova tri dana odvijati i utrke Seat Make roads safe business Vip Cupa i Clio Cupa.  U organizaciji AKK ZANATLIJA i uz podršku tvrtke FLEET, po prvi puta će biti predstavljen MAKE ROADS SAFE BUSINESS VIP KUP koji će biti dio međunarodne automobilističke utrke bodovane za CEZ (Centralnoeuropsku zonu) na automotodromu Grobnik. Budući je ovaj KUP jedna od promocijskih aktivnosti za povećanje sigurnosti prometa na cestama, na svakom natjecanju će u suradnji s MUP-om biti organizirani intervjui na temu povećanja sigurnosti prometa na cestama, a u okviru desetogodišnje međunarodne kampanje UN-a pod nazivom “MAKE ROADS SAFE”.

Već sad je za utrku prijavljeno više od 60 vozača i očekuje se da će taj broj rasti, a lista prijavljenih automobila nije ništa manje zanimljiva.

Foto: Grobnik Track Day Facebook

Foto: Grobnik Track Day Facebook

Glavni organizator utrke je Udruga Auto staza GrobnikASK (Auto Sport Klub) Kastavac koji  broji preko 20 tak sudaca i 10 tak vozača.

Cijena ulaznice: 35,00 Kn po osobi (ulaznica vrijedi za subotu i nedjelju)

Više o utrci te njenom tijeku danas i sutra može se pronaći ovdje.

 I zato ne propustite vrući vikend adrenalina na Grobniku.

auto moto grobnik_n

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.