Vučević izgubio i Kup, Split u povijesnom finalu

Vučević izgubio i Kup, Split u povijesnom finalu

Split je pobijedio Hajduk pred svojim navijačima te se plasirao u finale Kupa ukupnim rezultatom 2:1.

{$alt}
www.facebook.com/rnksplit

Goran Vučević nije uspio ispuniti ‘svete ciljeve’ ove sezone, makar slaviti pobjedu, ni u drugoj utakmici u ulozi vatrogasca bilih. U uzvratnom ih je ogledu polufinala Kupa na Parku mladeži porazio Split, izbacivši tako gradskoga rivala iz daljnjeg natjecanja ukupnim rezultatom 2:1.

Splićani su od prve sekunde zaigrali odlučnije i hrabrije, a da će ovo biti još jedan težak dan za Hajdukovce nagovijestio je Sušić, pucavši ipak pored vrata Danijela Zagorca. Zaigrala se gostujuća obrana i petnaestak minuta kasnije, zaplivao je Grbić, no na pravom se mjestu našao Vlašić i uspješno očistio opasnost.

Kapetani RNK Splita i HNK Hajduka izašli su na teren u majicama programa ‘I Ti to možeš’, uključivši se u akciju poticanja bavljenja sportom za djecu i mlade, a pogotovo one s invaliditetom ili kroničnim bolestima.

Hajduk je prvi put zaprijetio u 35. minuti – raspoloženi Nikola Vlašić okušao se u solo prodoru, prevario nekoliko igrača i odlično asistirao Milevskom, no zatresla se samo vratnica. Prva prilika, prvi promašaj, a odmah su kažnjeni.

Jozinović i Milović zajedničkim su snagama u svom kaznenom prostoru srušili Dražena Bagarića, sudac Bebek odmah je pokazao na bijelu točku, a precizan je bio albanski reprezentativac Sokol Cikalleshi.

Hajduk se poslije pogotka uspio oporaviti, no svi su napadi bili jalovi, premalo se kombiniralo, lopta je bila prespora, a Splićani odlučni zaustaviti svog sugrađanina na putu prema Rabuzinovu suncu. Vučević je pokušao osvježiti momčad poslavši na teren Kurbanova, Tudora i Malokua, no ništa nije pomagalo.

Očekivani se val nezadovoljstva pomaljao Parkom mladeži po koncu utakmice – Torcida je zvižducima počastila svoje ljubimce, a umjesto klasičnog su im pozdrava poručili: ‘Skinite dresove!’. Došlo je, navodno, i do blažeg verbalnog okršaja s nekolicinom najupornijih, no pravovremeno je intervenirala policija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.