Vugrinski brončani, Seligman četvrti na SK u Ljubljani

Vugrinski brončani, Seligman četvrti na SK u Ljubljani

Foto: HGS

Zagrebački gimnastičar Kristijan Vugrinski prvog finalnog dana na Svjetskom kupu u Ljubljani osvojio je broncu! U finalu konja s hvataljkama Vugrinski se na postolje popeo s ocjenom 14,750, dok je iskusni konjaš Robert Seligman bio četvrti sa 14,650 bodova.
“Presretan sam što sam osvojio prvu medalju u karijeri na turnirima SK. Jest bronca, ali s time se počinje. Imao sam jednu grešku u vježbi s odbitkom 0.3, da to nisam napravio, ocjena bi bila preko 15.000, ali sve u svemu, jako sam zadovoljan”, rekao je Vugrinski nakon finala.

Za razliku od njega Seligman se u svoj Osijek vraća nezadovoljan.
“Dobro sam se zagrijao, ali imao sam bolove u ruci, puno jače nego u kvalifikacijama. Još sam i nastupao prvi pa sam morao ići na sve ili ništa. Ne mogu reći da je ispalo ništa, ali nisam zadovoljan. Pogriješio sam na elementu na jednoj hvataljci koji sam ubacio u vježbu da podignem startnu ocjenu, no pogriješio sam, ispao dolje, ali nisam pao, izvukao sam se, borio se do kraja. Ipak, vrijedim više, ne mogu biti zadovoljan s ovime. Vjerujem da ću se krajem mjeseca na SK u Osijeku pokazati u pravom svjetlu i sa zaliječenom ozljedom ruke”, poželio je Seligman.
Ovo nije sve od naših reprezentativaca u Ljubljani. Sutra (nedjelja) će se od 14 sati za medalje na preči boriti Tin Srbić i Anton Kovačević.
Podsjetimo, Hrvatska je na tri ovosezonska Svjetska kupa osvojila već četiri medalje – Tin Srbić (preča) broncu u Bakuu, Robert Seligman srebro (konj s hvataljkama) i Marijo Možnik broncu (preča) u Dohi te danas Kristijan Vugrinski.

Ovo su sjajne najave Svjetskog kupa u Osijeku koji je na rasporedu od 28. travnja do 1. svibnja u Gradskom vrtu.

REZULTATI FINALA
Konj s hvataljkama
1. Vasili Mikhalicin (Blr) 15.400
2. Sašo Bertoncelj (Slo) 14.900
3. KRISTIJAN VUGRINSKI (HRV) 14.750
4. ROBERT SELIGMAN (HRV) 14.650
5. Levente Vagner (Mađ) 14.450
6. Aleksandar Petrenko (Ukr) 14.000
7. Dmitrijs Trefilovs (Lat) 13.850
8. Slawomir Michnak (Slk) 12.200

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.