Vujasinović na Europskom prvenstvu osvojio broncu!

Vujasinović na Europskom prvenstvu osvojio broncu!

"Zaista sam dobro jedrio, ostao sam miran i nisam bio pohlepan!"

Foto: JK Split

Nakon uzbudljivog tjedna punog uspona i padova na Europskom prvenstvu klase Finn u Barceloni Milan Vujasinović je osvojio broncu. U posljednji dan jedrenja Milan je krenuo sa treće pozicije, a pobjedom u “final race” stigao je nadomak srebra koje mu je na kraju ipak pobjeglo za 1 bod u lutriji “medal race”-a. Direktni konkurent za nastup na OI Ivan Kljaković Gašpić na osmom je mjestu u ukupnom poretku.

Pieter-Jan Postma (NED) je uspio obraniti vodstvo posljednjeg dana EP-a. Nakon općeg opoziva flota je startala na crnu zastavu, a Vujasinovic je startao desno uz regatni brod i preuzeo kontrolu na desnoj strani te držao prednost sve do kraja za drugu pobjedu na prvenstvu. Caleb Paine (USA) je okrenuo drugi, a Piotr Kula (POL) treći. Veliki broj konkurenata za vrh je daleko zaostao uključujući i drugoplasiranog Josh Juniora (NZL).

Flota se približila na zadnjoj stranici jer je vjetar padao, ali ga je bilo taman dovoljno za njegovu pobjedu. Kula se probio na drugo, a Tom Ramshaw (CAN) na treće mjesto. Ondrej Teply (CZE) osvojio je juniorsku titulu, a prate ga Philip Kasueke (GER) i Arkadiy Kistanov (RUS). Vodeći Pieter-Jan Postma (NED) je završio sedmi, dok se Vujasinovic sa prvim mjestom probio na drugo mjesto ukupnog poretka, a Berecz na treće. Svi su mogli do zlata u medal race-u.

Vujasinovic je fantastično odradio prvu stranicu niz vjetar i okrenuo drugi, a Postma tek sedmi pa je sve bilo moguće čak i zlato. Do kraja Milan nije uspio preteći bar jednog konkurenta i završio je na petom mjestu medal race što je bilo dovoljno za treće mjesto ukupno samo bod do srebra.

Vujasinović je nakon utrke rekao: “ Za mene su se stvari odigrale jako dobro. Ovo je moja prva medalja u olimpijskim klasama. Jedrio sam ujednačeno osim jedne loše regatae, ali i svi ostali su bar jednom kiksali osim mađarskog predstavnika. Moglo je biti još bolje, ali sam zaista sretan s osvojenom broncom.”

Konačni rezultati:

1 NED 842 Pieter-Jan Postma 38 (6)
2 HUN 40 Zsombor Berecz 46 (2)
3 CRO 69 Milan Vujasinovic 47 (5)
4 NZL 24 Josh Junior 66 (4)
5 GBR 91 Ben Cornish 73 (9)
6 SLO 573 Vasilij Zbogar 76 (1)
7 BRA 109 Jorge Zarif 88 (3)
8 CRO 524 Ivan Kljakovic Gaspic 95 (8)
9 GRE 77 Ioannis Mitakis 97 (10)
10 CAN 18 Tom Ramshaw 99 (7)

jedrenje milan vujasinovic 2 []

Foto: HJS / Na slici: Milan Vujasinović na tronu brončani

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.